3FM nieuws

Joggingbroeken en strakke pakken op ST Awards 2010

  1. Nieuwschevron right
  2. Joggingbroeken en strakke pakken op ST Awards 2010

Vijf top acts stonden op zondagavond op het podium in de Melkweg. Diverse acts, dat wel: van hiphop naar jaren 50, van joggingbroek naar strak pak én hoooggillende pubermeisjes.

De Serious Talent Award werd op zondagavond al weer voor de vierde keer uitgereikt en letterlijk busladingen volgestouwd met fans reisden af naar de Melkweg voor de live show. Tijdens Bring It On op zondagavond loodsten Sander Guis en Michiel Veenstra, de bezoekers en de luisteraars door de magische wereld van Serious Talents.

De artiesten stonden stijf van het talent en het enthousiasme droop ervan af, zo de zaal in!

Destine

De fanclub van de punky jongens van Destine stond vooraan. Het jeugdige ongeduld van de meisjes werd gelukkig niet op de proef gesteld. Destine opende de avond met hun eerste hit ‘In Your Arms’. Ook speelden ze de tweede single ‘Stars’. Beide nummers staan op het in Amerika opgenomen debuutalbum Lightspeed. De nummers werden overstemd door het continue hoge gegil. Mede daarom een waardig genomineerde voor de Serious Talent Award

Go Back To The Zoo

Go Back To The Zoo stond op Noorderslag, hun muziek werd gebruikt voor commercials, waren te gast bij de DWDD en ook hebben ze een megahit gescoord bij 3FM. Hot! Genoeg reden voor nominatie. Cas, de zanger zag er sharp uit in zijn pak. Sander Guis interviewde de bands op het podium en vond hem een beetje op John Mayer lijken, maar vond daarin weinig bijval in de zaal. Comfortabel zag het strak gesneden pak er in ieder geval niet uit, maar dat deed niets af aan het optreden. De ‘klassiekers’ van Go Back To The Zoo hits ‘Electric’ en ‘Beam Me Up’ werden lustig meegezongen door het publiek.

Valerius

Valerius was de derde band die het podium rockte in de Melkweg. Zo strak als Cas in zijn pak zat, zo losjes had Kay van Valerius zijn joggingbroek aan. Amsterdams hip of nonchalance…? Een nieuwe trend in ieder geval, moet worden geconstateerd. De jongens van Valerius werden begerig begluurd vanuit de zaal. Ze speelden ‘Whenever’ en ‘She Doesn’t Know’. Al twee keer uit volle borst uitgeroepen tot Serious Talent. Logische genomineerde voor de Award.

Caro Emerald

Als vierde was Caro mét dansende blazers. Een swingende feestje. Caro speelde uiteraard ‘Back it up’, waar ze de week daarvoor al de Schaal van Rigter voor heeft gekregen, maar ook ‘Night Like this’. Het publiek waande zich even in de jaren vijftig met de zwoele tonen van de blazers en Caro’s stemgeluid. Haar debuutalbum Deleted Scenes from the Cutting Room Floor staat al weken op nummer 1 in de album top 100. Uniek voor een debutante.

Flinke Namen

Flinke Namen kreeg met gemak de handjes de lucht in. De zaal ging plat met ‘Wolken’ en ‘Als ze Langsloopt’ Zelf zijn het al behoorlijke flinke namen, de vier mannen. Zo stonden ze op Noorderslag en gingen ze niet onverdienstelijk op toer met Dio. Als gedweeë lammetjes stak het publiek de telefoontjes in de lucht op verzoek van Flinke Namen. Geroutineerde performers verdienen de nominatie!

Caro wint

Mr Serious Talent, en zelf ook zeker niet ongetalenteerd, Tijs van Liemt zat samen met Wilbert Mutsaers, zendermanager 3FM en Basyl de Groot, hoofd muziekredactie 3FM in de vakjury. Na een heftig overleg kwamen ze tot de conclusie dat Caro Emerald de award verdient. Met haar tweede 3FM Award veilig op zak mag zij nu ook optreden op de 3FM Awards zelf op 15 april in de Gashouder.

Luister haar ontroerde reactie:

Bring It On!

Het was zinderende avond: je had er eigenlijk bij moeten zijn. Maar gelukkig kun je alles nog terugluisteren:

>>luister Bring it On terug!

>> alles over de 3FM Awards

>> alles over Serious Talents

Ster advertentie
Ster advertentie