3FM nieuws

3voor12: Ga je mee naar een concert... over een jaar?

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Ga je mee naar een concert... over een jaar?

Liefhebbers van theater en klassieke muziek zijn het wel gewend, maar voor popliefhebbers is het toch even wennen: bands als Kensington, The Cure en Wilco kondigen nu al shows aan voor november 2016. Waarom, in hemelsnaam?

Op 21 november 2014 speelde de Belgische grootmeester Stromae in Ziggo Dome. Het was de grande finale van zijn superjaar. Een jaar waarin hij van Melkweg naar HMH, via Pinkpop en Lowlands doorstootte naar de top: twee shows in de grote concertzaal in Amsterdam Zuid-Oost. Over carrièreplanning gesproken. Die avond verschenen er echter ook mensen aan de poort die verwachtten dat Simply Red op het podium zou staan. Simply Red, de band van Mick Hucknal, groot in de jaren negentig, en nog altijd heel populair. Wat was het geval: de show van Simply Red vond ook plaats op 21 november, maar dan in 2015.

"We gaan het gewoon doen"

Dat klinkt als idioterie, toch? Een concert dat over twaalf maanden plaats vindt. Je legt er vijftig, zestig euro voor neer, blokt de datum in je agenda en hoopt dan maar dat je het niet vergeet. Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker, lijkt het. Ook de Nederlandse rockers van Kensington kondigden hun Ziggo Dome shows van november al in januari aan. En in de week van de shows maakten ze meteen drie shows voor eind 2016 bekend. Begin dit jaar was het idee als volgt, zegt Cedric Muyres, de manager van Kensington.

"Wij dachten: we gaan het gewoon doen, het moet lukken. En als we hem nou heel vroeg aankondigen, hebben we het hele jaar de tijd om de tickets uit te verkopen."

Het liep anders: binnen een dag waren alle tickets uitverkocht en beraadde de band zich op een tweede show. Vaak staat zo’n extra optreden allang in optie, maar bij Kensington was dat niet zo, vertelt Muyres.

"Daarom duurde het ook een dag voor we die konden aankondigen."

Maar hoe zit het dan met die drie nieuwe shows over een jaar? En waarom The Cure al zo vroeg? Wat deed Le Guess Who? Besluiten hun headliner voor 2016 nu al te onthullen? Lees het op 3voor12.

Song van het Jaar gastenlijst

Oh ja, heb je je al aangemeld voor de 3voor12 Song van het Jaar, vrijdag vanaf 14:00 uur in TivoliVredenburg? O.a. Balthazar, Sue The Night, John Coffey en Kenny B zijn er, en je kunt gratis naar binnen als je op deze gastenlijst staat.

Ster advertentie
Ster advertentie