3FM nieuws

Vijf mokerharde Megahits

  1. Nieuwschevron right
  2. Vijf mokerharde Megahits

Vrijdagmiddag keihard headbangen in de file na de bekendmaking van de nieuwe 3FM Megahit? Die mogelijkheid was er regelmatig. Check hier vijf mokerharde 3FM Megahits!

>> Alles over de 1000e Megahit op 3fm.nl/1000
Vrijdag 22 februari wordt alweer de 1000e 3FM Megahit uitgeroepen. Rond de klok van half vijf, door Coen en Sander. En de hele dag hoor je alleen maar ex-Megahits op 3FM.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Passenger, Kodaline, Tom Odell, Matt Simons en ga zo nog maar even door: de 3FM Megahit werd de afgelopen weken min of meer beheerst door melancholische popliedjes.

Zo zoet was die Megahit lang niet altijd, want wji zijn ook echt niet vies van een lekker harde rocksong op zijn tijd.

Vijf mokerharde Megahits

Wij hebben de de lijst met voormalige 3FM Megahits doorgespit en zagen dat er nog heel wat lekkere herrie tussen zit.

Welke smerig harde platen mis jij? Check hier de hele lijst en drop jouw favoriete mokerharde Megahits bij de reacties!





The Offspring - 'Pretty Fly (For A White Guy)'

'Pretty Fly (For A White Guy)' is de grootste hit van de Amerikaanse punkband The Offspring. In het nummer wil The Offspring de spot drijven met de Amerikaanse rijkeluisjongeren die zich gedragen als gangsters die helemaal into hiphop zijn.. Ook in de videoclip komt dat spottende karakter van het nummer goed terug.

Limp Bizkit - 'My Generation'

Limp Bizkit bracht in 2000 'My Generation' uit. In de songtekst van het nummer van de rapmetalband zit onder meer een verwijzing naar 'Welcome To The Jungle' van Guns N' Roses. Andere nummers die 3FM Megahit werden, waren 'Nookie', 'N 2toghter Now/Break Stuff' en 'Behind Blue Eyes'.

Marilyn Manson - 'I Don't Like Drugs (But The Drugs Like Me)'

Brian Warner richtte in 1989 zijn shockrockband Marilyn Manson op. Geloof het of niet, maar zowel 'The Dope Show' als 'I Don't Like Drugs (But The Drugs Like Me)' werden 3FM Megahit. In het laatstgenoemde nummer zit een gitaarsolo van voormalig Red Hot Chili Peppers-gitarist Dave Navarro.

Guano Apes - 'Open Your Eyes'

De Duitse rockband Guano Apes bracht in 1997 de single 'Open Your Eyes' uit. In Nederland werd de single een hit toen voormalig 3FM-DJ Isabelle Brinkman het nummer elke avond ter afsluiting van haar programma draaide. Guano Apes lieten hun dank blijken en droegen een speciale versie van het album Proud Like A God aan haar op.

System Of A Down - 'Chop Suey'

'Chop Suey' is het bekendste nummer van System Of A Down en leverde de band zelfs een Grammy nominatie op. De werktitel van het nummer was 'Suicide' maar veranderde dus in 'Chop Suey', al komt dit volgens de band zelf niet door druk van hun platenmaatschappij.

>> Alles over de 1000e Megahit op 3fm.nl/1000
Vrijdag 22 februari wordt alweer de 1000e 3FM Megahit uitgeroepen. Rond de klok van half vijf, door Coen en Sander. En de hele dag hoor je alleen maar ex-Megahits op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie