3FM nieuws

Willie Wartaal: "Ik heb De Jeugd niet nodig"

  1. Nieuwschevron right
  2. Willie Wartaal: "Ik heb De Jeugd niet nodig"

De mannen van De Jeugd hebben elk hun eigen soloprojecten, maar Willie Wartaal bleef achter. Willie: "Ik maak al heel lang zelf muziek, ik heb altijd mijn eigen studio gehad maar ik bracht het nooit uit." Tot hij met z'n enkel in het gips belandde en ineens het licht zag. Vrijdag komt zijn solodebuut Enkelbangers uit, dus tijd voor een bakkie koffie in de ochtendshow.

"Ik kon niet meer lopen"

Willie maakte een flinke smak tijdens Koningsdag 2018. Hij viel vanaf twee meter hoogte waardoor zijn enkel in het gips moest: "Ik zat gewoon op de bank en kon niets. Je wordt daar gek van. Je kan niet lopen, zelfs als je gaat plassen. Ik moest gewoon liggen en m'n voet omhoog houden. Het was gewoon een kutleven."

Op de bank begon hij z'n leven te overdenken en toen hij eraf kwam wist 'ie het: ik moet iets gaan maken van m'n solocarrière. Let's do it!

Onzekerheid voorbij

Willie was onzeker over zijn solowerk. Nu is dat wel anders: "Maak er gewoon iets van deze weken. Doe gewoon wat de fuck je wilt. Laat je niet achterhouden door onzekerheid. Ik ben er eindelijk doorheen." Hij staat te stralen tijdens z'n optreden. Ook als er technisch iets niet helemaal goed gaat blijft hij cool: "Ik kan alles in m'n eentje, ik heb De Jeugd niet nodig!"

Het hele optreden van Willie Wartaal check je woensdag om 17:00 op het Youtube-kanaal van 3FM!

Ster advertentie
Ster advertentie