3FM nieuws

'On Hold' van The xx is de 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'On Hold' van The xx is de 3FM Megahit

Een van de beste releases van dit jaar komt van The xx. Om je alvast een beetje op te warmen voor het album I See You — dat op 13 januari 2017 uitkomt — is 'On Hold' deze week de 3FM Megahit (en volgende week kan je kaartjes winnen voor hun show)!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereld verbeteren

The xx merkt dat de wereld tegenwoordig niet altijd een leuke plek is. Daarom vertelt de band dat ze hoopt dat hun nieuwe muziek een positieve bijdrage kan leveren aan deze fucked-up wereld.

"We realiseren ons dat dit onzekere tijden zijn en hopen dat de liefde en blijdschap die we voelden tijdens het maken van dit album ook gevoeld wordt in de wereld, op welke kleine manier dan ook!"

3FM ft. The xx

Roosmarijn sprak met Jamie over de track. In 'On Hold' gaan de bandleden het gesprek aan met elkaar over een relatie. Hij vraagt zich af waar zij ineens is gebleven, hij dacht dat iedere keer als zij wegging ze wel weer terug zou komen, ze stond toch 'on hold'? Daar brengt zij tegenin dat als het geen liefde is, ze verder moet gaan met haar leven. Een klassiek verhaal over geen commitment kunnen geven, dus? Jamie XX:

"Dat mag je zelf beslissen, wij maken er in de band een gewoonte van om niet met elkaar te bespreken waar de lyrics over gaan. We hebben op dit album heel erg geprobeerd om zo vrij mogelijk te werken, echt op intuitie."

3FM geeft kaarten weg!

In het voorjaar van 2017 gaat The xx op een Europese tour. Ze komen op 13 februari ook naar Nederland! Ze spelen in de Heineken Music Hall. Een aantal diehard fans ontving vóór de officiële touraankondiging al een persoonlijke uitnodiging van de band. Op vrijdag 25 november gaan de kaarten ook voor de andere fans in de verkoop, maar op 3FM kun je ze volgende week al winnen.

De tracklist van I See You is er ook al

Niet alleen de komst van het album is aangekondigd, ook de tracklist is meteen bekendgemaakt. Naast 'On Hold' staan er nog negen nummers op het album:

1. 'Dangerous'
2. 'Say Something Loving'
3. 'Lips'
4. 'A Violent Noise'
5. 'Performance'
6. 'Replica'
7. 'Brave For You'
8. 'On Hold'
9. 'I Dare You'
10. 'Test Me'

Het album is opgenomen tussen maart 2014 en augustus 2016: er is dus flink wat tijd ingestopt! Jamie Smith (lid van de band en beter bekend als Jamie xx) produceerde de plaat, samen met Rodaidh McDonald.

Maar hey, nu weet je vast dat je voor 13 januari een grote rode XX in je agenda moet zetten. Album-time!

Ster advertentie
Ster advertentie