3FM nieuws

Mick Jagger viert 70e verjaardag

  1. Nieuwschevron right
  2. Mick Jagger viert 70e verjaardag

Hiep hiep hoera! Mick Jagger viert vrijdag 26 juli zijn 70e verjaardag!

Mick Jagger werd in 1943 geboren als Michael Philip Jagger en wordt vandaag (vrijdag 26 juli) alweer 70 jaar! De oude rocker vierde zijn verjaardag een weekend eerder na een groot optreden in het Londense Hyde Park. Na afloop van het concert proostte hij samen met vrienden en familie op zijn 70e levensjaar.

Keith Richards verslaapt zich op verjaardag Mick Jagger

Goede vriend en gitarist Keith Richards, die ook wel van een borreltje houdt, besloot zich na het concert van twee uur even terug te trekken in zijn hotelkamer om zich op te frissen. Helaas kwam hij niet meer terug, want hij was in slaap gevallen, althans dat meldt The Sun. Ach, hij is natuurlijk ook niet meer de jongste.

Mick Jagger geridderd door de Britse koningin Elizabeth II

Mick Jagger studeerde aan de London School of Economics, maar verliet na een jaar zijn studie om zich op zijn carrière als zanger te richten. In 1951 raakte Mick Jagger en Keith Richards bevriend op de lagere school, maar ze verloren elkaar even uit het oog omdat ze allebei voor een andere school kozen. In 1959 kwamen ze elkaar weer tegen en vormden ze de band The Rolling Stones. Vele hits, platen, concerten en roem volgden. In 2003 werd Mick Jagger geridderd door de Britse koningin Elizabeth II voor zijn diensten aan de muziek.

Rolling Stones pakket uit met live-album

The Rolling Stones speelde op 6 juli en 13 juli voor maar liefst 65.000 toeschouwers in het Londense Hyde Park. De optredens waren in no time uitverkocht. Daarom besloot de band het concert volledig op te nemen. De plaat 'Hyde Park Live' wordt niet uitgebracht op cd, maar is alleen via iTunes te koop.

>> CNN zette een mooie fotoreportage van Mick Jagger online, "Mick Jagger through the years"

Ster advertentie
Ster advertentie