3FM nieuws

YUNGBLUD deelt eigen ervaring met misbruik in nieuwe track 'Hated'

foto: Instagram Yungblud
  1. Nieuwschevron right
  2. YUNGBLUD deelt eigen ervaring met misbruik in nieuwe track 'Hated'

De Britse Yungblud heeft een persoonlijk hoofdstuk van zijn leven onthuld bij de lancering van zijn nieuwste single 'Hated'. Op Instagram deelt de 26-jarige muzikant openhartig dat hij op zevenjarige leeftijd te maken kreeg met misbruik, een ervaring die hij tot nu toe nooit deelde. Met deze bekentenis wil Dominic Harrison, zoals de zanger eigenlijk heet, gelijkgestemden laten weten dat ze niet alleen zijn.

Open over misbruik

In zijn openhartige Instagram-post beschrijft Yungblud hoe hij tijdens het schrijven van het nieuwe nummer de kracht vond om zijn traumatische verleden te delen. 'Hated' is meer dan alleen muziek, volgens Yungblud. Hij zegt er zelf over: "Het is een uiting van veerkracht en zelfontdekking. Het nummer verkent onverbloemd pijn, genezing en persoonlijke groei."

Door zijn eigen ervaring te delen, roept Yungblud luisteraars op om hun eigen verleden onder ogen te zien en sterker naar voren te komen: "Je neemt alle ervaring uit het verleden mee, maar die ervaring definieert niet je toekomst."

'Hated'

Yungblud's openheid over mentale gezondheid is niet nieuw, aangezien hij al sinds het begin van zijn carrière zijn platform gebruikt om deze kwesties aan te pakken. Met 'Hated' markeert Yungblud het volgende hoofdstuk in zijn muzikale ontwikkeling na het succes van zijn single 'Lowlife' in juni. Dat geeft hij zelf ook aan: "This is the start of a new era."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YUNGBLUD op Sziget

Op het Hongaarse festival sprak 3FM-dj Jamie Reuter Yungblud vlak voor zijn optreden. Over zijn recente verjaardag en zijn hectische leven op tour. Bekijk het volledige interview hieronder terug!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie