3FM nieuws

Tourmanager van U2 overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Tourmanager van U2 overleden

Dennis Sheehan, de tourmanager van U2, is woensdagochtend 27 mei plotseling overleden. Sheehan werd 68 jaar. U2 legde hun show stil om de tourmanager te eren.

Dennis Sheehan werd woensdagochtend 27 mei buiten bewustzijn aangetroffen in zijn hotelkamer in Los Angeles. Hij was daar voor de vijf optredens die U2 geeft in The Forum. De band had net hun eerste optreden erop zitten, toen de manager werd gevonden in zijn hotelkamer.

Hartstilstand

De opgetrommelde hulpverleners constateerden dat Dennis Sheehan was overleden. Volgens de politie is Sheehan een natuurlijke dood gestorven, waarschijnlijk heeft hij een hartstilstand gehad.

30 jaar

Dennis Sheehan is meer dan dertig jaar lang de tourmanager van U2 geweest. De tourmanager begon in 1982 bij de band, daarvoor werkte hij met onder meer Led Zeppelin, Lou Reed en Iggy Pop.

"We zijn een familielid verloren, we moeten het nog beseffen. Hij was niet alleen een legende in de muziekindustrie, maar ook een legende binnen onze band. Hij is onvervangbaar."
- U2 op hun website

Het tweede optreden van U2 in The Forum ging woensdagavond 28 mei wel gewoon door. De band legde hun show even stil om een ode te brengen aan hun tourmanager:

iNNOCENCE Tour

Voor hun iNNOCENCE + eXPERIENCE TOUR 2015 tourt U2 momenteel door de Verenigde Staten. De band staat 12 en 13 september in de Ziggo Dome Amsterdam. Of het overlijden van de tourmanager nog gevolgen heeft voor de optredens van de band, is nog onduidelijk.

U2 - 'The Miracle (Of Joey Ramone)'

Ster advertentie
Ster advertentie