3FM nieuws

'Sound & Fury' van Orange Skyline is de 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sound & Fury' van Orange Skyline is de 3FM Megahit

Eerder al 3FM Serious Talent, maar met hun nieuwe sound inmiddels zoveel meer dan dat. Maakte de band eerder nog een soort retrorock, tegenwoordig is het dikke indie-synthpop wat de klok slaat. Deze week is 'Sound & Fury' de 3FM Megahit!

'Sound & Fury'

'Sound & Fury' gaat over de gekte die de band meemaakt. Logisch, want als je van een Popronde-band naar twee Ziggo Dome-shows (als voorprogramma van Kensington) gaat, ga je door een gekke tijd heen. Dat is het 'fury' gedeelte. Als we het gaan hebben over de sound, komen we uit bij invloeden van LCD Soundsystem, Tame Impala, maar ook bijvoorbeeld Kanye West.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Things That I Hide

Het debuutalbum van Orange Skyline gaat Things That I Hide heten. Die komt op 13 januari 2017 uit via het label Caroline. Flinke stappen na hun eerste EP, die nog maar een jaar geleden uit is gekomen!

Wat is de meest memorabele 3FM-ervaring van de band?

"Concert at SEA. Daar hebben we gemoond tegenover een publiek van veertigduizend man."

Ziggo Dome

Vorig jaar mocht de band het voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome verzorgen. Ze hadden toen al op Noorderslag, Concert at Sea en Parkpop gespeeld, maar de uitverkochte shows in de Ziggo Dome waren natuurlijk van een andere orde. Ze kwamen terecht in een gekte die niet voor te stellen was. Nu dus hopen dat ze zo'n gekte nog veel vaker gaan beleven.

Deze week hoor je 'Sound & Fury' heel vaak voorbij komen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie