3FM nieuws

ICYMI: Andre 3000 neemt fan mee naar Kanye’s studio, Giel maakt Edison-nominaties bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Andre 3000 neemt fan mee naar Kanye’s studio, Giel maakt Edison-nominaties bekend

Een nieuwe week met gloednieuwe muzieknieuwtjes! Je vindt ze allemaal op één plek, in de In Case You Missed It van 1 februari.

15.30 uur: Een kijkje in de studio's van Coldplay

Waarschijnlijk beland je zelf nooit in de opnamestudio van Coldplay, maar met dit filmpje kom je een heel eind. De studio in Londen wordt ook wel The Bakery genoemd en staat vol gitaren, vintage keyboards, laptops en overal liggen plectrums met het logo van Coldplay. Check 'm hier:

13.00 uur: Vampire Weekend zingt met Republikein Bernie Sanders

Stemmen winnen door bekende artiesten op te laten treden, dat doen bijna alle Amerikaanse presidentskandidaten wel. Maar Bernie Sanders ging nog een stapje verder: hij deed zaterdag een duet met Vampire Weekend tijdens een evenement in Iowa. Check 't fragment vanaf 01:24:15!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

11.30 uur: Mumford & Sons in je achtertuin

Ook Mumford & Sons begonnen klein: één van hun eerste optredens was in de achtertuin van een pizzeria. Dat deden ze tijdens het festival South By Southwest, dat plaatsvindt in Austin, Texas. Hier treden bandjes door de hele stad op. Da's toch wat anders dan de Ziggo Dome, waar je overigens nog gratis naartoe kunt!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

09.45 uur: André 3000 neemt fan mee naar Kanye's studio

André gaf aan dat hij de pool-optie van taxidienst Uber wilde gebruiken. Dan betekent dat je instapt bij iemand die ook ándere mensen ophaalt. En ja, dat was eigenlijk niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Maar André en de willekeurige medepassagier klikten zo goed dat André de geluksvogel uitnodigde om mee te gaan naar de studio in Los Angeles. Daar stelde hij hem voor aan aan Kanye, rapper French Montane, Diddy en hiphoppers Kid Cudi en 2 Chainz!

West zet puntjes op de i

Het is niet zo heel vreemd dat Kanye druk in de weer is in de studio, want zijn zevende studioalbum Waves (of was het nou toch Swish?) komt op 11 februari uit. Het lijkt erop dat hij met bovenstaande matties (French Montane, Diddy, Kid Cudi en 2 Chainz) de komende dagen de puntjes op de i zet.

En als hij niet druk is met de inhoud van zijn nieuwe album, dan is hij wel druk aan het tweeten. Dat gaat er trouwens niet altijd gezellig aan toe. Zeker niet als Wiz Khalifa in de buurt is.

08.15 uur: Giel maakt Edison-nominaties bekend

Een van de oudste popprijzen van Nederland: we hebben het natuurlijk over de Edisons. Deze ochtend maakte Giel de genomineerden voor de Edison Popprijs Beste Nieuwkomer 2016 bekend. And the nominees are... Causes, HAEVEN en Lil' Kleine. Luister hieronder het fragment van de onthulling terug.

Ster advertentie
Ster advertentie