3FM nieuws

Het self-titled album van Lukas Graham is het 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Het self-titled album van Lukas Graham is het 3FM Album van de Week

Graham veroverde de wereld met '7 Years', en nu is zijn self-titled album het 3FM Album van de Week!

>> Win het album hier!

Op het derde album van Lukas Graham staan hits van zijn vorige twee albums, maar dan new and improved. Het album klinkt soulvol met elementen van hiphop en folk. Er staan hele herkenbare nummers op, zoals 'Mama Said' (over knokken als je iets wilt bereiken) en 'Drunk In The Morning' (over one night stands waar je spijt van krijgt).

Lukas' vader

'7 Years', 'Don't You Worry 'Bout Me' en 'Funeral' gaan over verlies, Lukas schreef die nummers nadat zijn vader onverwachts overleed. "Er staan veel persoonlijke en emotionele verhalen op. Het is een soort inkijkje in wat het inhoudt om twintig tot dertig jaar oud te zijn", vertelt Graham over het album.

Albumhoes

De cover van het album heeft ook een persoonlijke betekenis voor Lukas. Er staat een jongetje in een museum te kijken naar een foto van een naakte vrouw. De foto is een echt kunstwerk en hangt in een café in Kopenhagen, waar zijn ouders hem mee naartoe namen als ze uiteten gingen. "Ik dacht altijd dat het een chique restaurant was, tot ik ouder werd. Het was een goedkoop restaurant: ik ben arm opgegroeid en dat heb ik eigenlijk nooit door gehad. Daarom werd dat de cover, als ode aan mijn kindertijd."

Het album komt op vrijdag 1 april uit, maar in de loop van de week komen de nummers al hieronder te staan. Houd dus de site in de gaten als je ze als eerste wilt horen!

Ster advertentie
Ster advertentie