3FM nieuws

Ex-drummer Stereophonics gestikt in eigen braaksel

  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-drummer Stereophonics gestikt in eigen braaksel

Voormalig Stereophonics-drummer Stuart Cable overleed plotseling afgelopen juni 2010. Vandaag werd zijn doodsoorzaak pas bekend: hij is gestikt in zijn eigen braaksel.

In een onderzoek naar de doodsoorzaak van ex-drummer van Stereophonics is gebleken dat Stuart Cable is gestikt in zijn eigen braaksel.

Cable gestikt in eigen braaksel

Cable's vriendin vond de 40-jarige drummer op 7 juni 2010 in zijn woning. De twee leefden drie dagen lang van drank en afhaalmaaltijden. In het onderzoek naar de doodsorzaak werd bekend dat Cable door de acute alcoholvergiftiging is gestikt in zijn eigen braaksel.

Dronken op de rugbyclub

Detective Sergeant Richie Jones vertelt dat het allemaal begon op 4 juni 2010 toen Cable met zijn vriendin bij de lokale rugbyclub was en daar publiekelijk ging zingen. "He had been drinking large amounts of vodka and did not appear to be his usual outgoing self," vertelt Jones. Hij kwam om 2 uur 's nachts weer thuis en ging daar verder met drinken. Met een alcoholvergiftiging als gevolg.

Cable uit de band gegooid

De drummer was al een tijdje geen lid meer van Stereophonics. Hij werd in 2003 uit de band gegooid en besloot zich toen te richten op radio en tv.

Ster advertentie
Ster advertentie