3FM nieuws

Jack White demonstreert zijn Voice-O-Graph in The Tonight Show

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack White demonstreert zijn Voice-O-Graph in The Tonight Show

Jack White bracht zijn antieke vinylpers maandag 12 mei mee naar Jimmy Fallons Tonight Show. Hij liet Neil Young live een liedje inspelen en perste dat ter plekke in het zwarte goud.

Vinyl is alive and kicking. Het kopen van lp's is weer helemaal hip en Jack White weet daar goed gebruik van te maken. Hij vestigde in april 2014 al een record door binnen vier uur een plaat op te nemen, te mixen, in vinyl te persen en vervolgens in de winkel te leggen. In Tonight Show van dinsdag 13 mei haalde Jack weer een vinylstunt uit.

Third Man Records

Jack was samen met Neil Young te gast in The Tonight Show van Jimmy Fallon. Ze waren daar om een nieuwe plaat van Young te promoten. Deze lp A Letter Home is uitgebracht op het label van Jack White: Third Man Records. Het album werd alleen op vinyl uitgebracht.

De Voice-O-Graph

Het vinylvirus heeft Jack White goed te pakken. Hij liet in 2013 een bijzondere machine opknappen: de Voice-O-Graph uit 1947. Dat apparaat is een soort fotohokje, maar in plaats van foto's kun je er vinyltjes in maken. Speciaal voor The Tonight Show bracht Jack zijn Voice-O-Graph mee naar de studio. Hij liet Neil Young live in de uitzending een liedje in het apparaat inspelen en perste die vervolgens in vinyl.

Jack, Neil en Jimmy luisterden de opnames daarna live in de uitzending terug. Bekijk en beluister de opnames van Neil Young in de Voice-O-Graph hieronder:

Neil Young in de Voice-O-Graph

Ster advertentie
Ster advertentie