3FM nieuws

Blaudzun schrijft nummer voor Tour de France 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun schrijft nummer voor Tour de France 2015

Blaudzun is gevraagd om voor de start van de Tour de France in 2015 in Utrecht een nummer te schrijven. Check de single en clip hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Johannes Sigmund, beter bekend als Blaudzun, heeft een lichte obsessie voor wielrennen. Zijn artiestennaam is zelfs afgeleid van de Deense wielrenner Verner Blaudzun.

Blaudzun schrijft nummer voor Tour de France

De zanger is gevraagd om een liedje te schrijven voor de start van de Tour de France. Het nummer werd, samen met een korte film over Utrecht, op 22 oktober gepresenteerd tijdens de parcourspresentatie in Parijs.

Blaudzun over zijn passie voor wielrennen: "Ik heb het leren kijken, en werd ook gegrepen door de verhalen achter de renners. Wielrennen is gelaagder dan andere sporten, het gaat niet alleen om de winnaar."

Roosmarijn belde Blaudzun over 'Bon Voyage'

Voor 'Bon Voyage' heeft Johannes zich laten inspireren door Franse jaren 80 muziek. Volgens Roosmarijn is dat duidelijk hoorbaar. Het nummer bevat nog een paar opvallende dingen, die niet typisch Blaudzun zijn. Roos belde hem woensdag 22 oktober.

Tour de France 2015 start in Utrecht

Het startschot voor de 102e editie van de Tour de France wordt op zaterdag 4 juli in Utrecht gegeven. Het evenement bevindt zich dan enkele dagen in en rondom de stad die dan het decor vormt voor 'Le Grand Départ' onder de noemer 'Le Tour Utrecht'.

Ster advertentie
Ster advertentie