3FM nieuws

Ed Sheeran en tickets op naam, hoe zit dat eigenlijk?

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran en tickets op naam, hoe zit dat eigenlijk?

Stel je bent Ed Sheeran fan en je hebt misgegrepen bij de tickets voor zijn show op 28 en 29 juni in de Johan Cruijf ArenA. Je opent de standaard tweedehands doorverkoop-kanalen of probeert via via een ticket te bemachtigen, let dan even goed op:

Strikte voorwaarden

Ed wilt graag eerlijk zijn en mensen een gelijke kans geven, zo ook bij zijn huidige stadiontour: Hij heeft een aantal strikte regels opgesteld waar je je als koper aan moet houden. Het einddoel is om je hiermee te beschermen, zodat je niet te veel geld betaalt voor je ticket.

Op dit moment zijn beide avonden voor de Nederlandse shows uitverkocht en op sommige sites betaal je €600,- voor een "tweedehands" ticket. Normaliter betaal je echter tussen de €50,- en €75,-. Een super groot prijsverschil.

De zanger heeft van tevoren secondary ticketing websites zoals Get Me In, Seatwave, Viagogo en StubHub op de hoogte gebracht over de strenge regels. Alleen Viagogo heeft ervoor gekozen om alsnog tickets aan te bieden en dat levert een nare situatie op...

Waar moet ik op letten?

Als allereerst worden de tickets verkocht op naam. Bij het binnentreden van de ArenA wordt hierop gecontroleerd door het te vergelijken met je ID, rijbewijs of paspoort. Klopt dit niet met elkaar? Dan kan je helaas niet naar binnen. Je ticket laten veranderen van naam is helaas niet mogelijk.

Heb jij dus net een ticket overgenomen van iemand anders? Helaas, je hebt er helemaal niets aan omdat je naam er niet op te vinden is. De laatste dagen heeft het team van Ed meer dan 10.000 doorverkochte kaarten geblokkeerd. Bij het stadion krijgt je kaartje dan een stempel zodat je geld terug kunt vragen bij de verkoper. Ook krijg je de mogelijkheid om alsnog voor het normale tarief een kaartje te kopen. Zo kan je alsnog het concert bezoeken.

Het kan dus even stressen worden voor de show: Je moet nog een keer je portemonnee trekken en het is dan maar te hopen dat je je geld terugkrijgt van de verkoper. Denk dus twee keer na voordat je een kaartje koopt waarop jouw naam niet staat.

Wat vind jij?

Door deze regels zorgt de zanger ervoor dat het voor iedereen betaalbaar blijft om zijn concert te bezoeken. Aan de andere kant zorgt dit ook voor een hele hoop moeilijkheden. Waar ben jij voor: Gelijke prijzen of meer vrijheid bij aanschaf van tickets? Laat het weten via een reply op Twitter:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie