3FM nieuws

The New Shining live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. The New Shining live bij Giel

The New Shining speelde maandag 4 juni akoestisch bij Giel.

The New Shining deed maandag 4 juni de 3FM-studio aan. De band bezocht Giel en bracht een aantal nummers ten gehore op de Speelplaats.

Dubbelalbum van The New Shining

In mei is het dubbelalbum Stripped/Full Circle van The New Shining uitgekomen. Eén CD is akoestisch en op de andere rocken ze als vanouds. De Nederlandse heavy rockband bracht onlangs al twee singles uit: 'Can't Make Up My Mind' en 'When We Collide'.

The New Shining akoestisch bij Giel

Giel nodigde de band uit naar aanleiding van een mailtje dat hij eerder kreeg van frontman Xander aka Nax. Daarin stond zijn heftige verhaal, dat hij verwerkt heeft in de nieuwe liedjes. Bij Giel in de uitzending vertelde hij het nog een keer in het kort. Tijdens het maken van het nieuwe dubbelalbum overzag de zanger zijn leven. Hij moest toegeven dat het niet meer goed voelde. Hij gaf alles op, zijn huis, zijn relatie van 15 jaar, zijn vrienden, zijn management - hij had alleen zijn auto en gitaar nog - en begon helemaal opnieuw.

De reden voor deze drastische wending in het leven van Nax is iets wat 17 jaar geleden speelde. In die tijd ging het niet goed met hem, hij wilde een einde aan zijn leven maken. Hij pakte zich uiteindelijk op en ging muziek maken. Het leek goed te gaan met hem, maar jaren later besefte hij dat hij het nog lang niet had verwerkt. Het was de docu Back and Forth over de Foo Fighters waardoor hij echt werd wakkergeschud. De passe die frontman Dave Grohl heeft, die herkende hij maar al te goed. Hij besloot zijn leven drastisch om te gooien, zijn management te ontslaan en muziek te maken die vanuit zijn hart komt. Liedjes schrijven werd zijn therapie.

Beluister The New Shining live bij Giel:

The New Shining - 'Can't Make Up My Mind'

The New Shining covert Lil Waynes 'Mirror'

Ster advertentie
Ster advertentie