3FM nieuws

Justice kondigt nieuwe album aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Justice kondigt nieuwe album aan

De opvolger van het debuutalbum heeft een titel en een releasedatum gekregen laat het Franse duo weten.

Gaspard Augé en Xavier de Rosnay, die samen het Franse electroduo Justice vormen, hebben de tijd genomen voor hun tweede album. Het eerste teken van een opvolger van hun succesvolle debuutalbum † uit 2007 verscheen in maart.

Ze brachten toen de eerste single 'Civilization’ uit, maar meer details over het complete album bleven uit, tot nu. Het duo heeft laten weten dat hun nieuwe album Audio, Video, Disco gaat heten en op 25 oktober gaat verschijnen.

Justice blijft electronisch

Xavier sprak met Pitchfork.com over wat we kunnen verwachten van het album. Het zal iets meer rock-georienteerd klinken zegt hij, maar het blijft voor het grootste gedeelte electronisch. De electro blijft, omdat ze van het geluid houden, maar het heeft ook een praktische reden: Xavier: “We are not good enough instrumentalists, and the fact that we don't perform all of this live keeps it on the good side.”

Logo en Justice is als Sting en The Police

De heren gebruiken al sinds het eerste album een groot lichtgevend kruis als logo. Dat voerden ze ook door tijdens hun liveshows. Ze zijn zeker van plan om het terug te laten komen op het artwork van Audio, Video, Disco. “We don't want to give it up yet. It'd be like if we were the Police and Sting left and was replaced by some other bloke-- it would be a shame.”

Justice - 'Civilization'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie