3FM nieuws

3voor12 is op Le Guess Who?

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12 is op Le Guess Who?

Op het moment is Le Guess Who? in Utrecht bezig, een festival waar zelfs de meest doorgewinterde muziekliefhebber niet alle namen zal kennen. Het festival heeft de meest obscure en bijzondere acts overgevlogen, naast de fijnste indierockacts en daarmee is het wereldwijd een uniek evenement waarvoor ook publiek uit heel de wereld naar Utrecht trekt. 3voor12 is op het festival. Lees de eerste recensies en kom langs bij de gratis sessies en interviews!

(Fotograaf: Timo Pisart)

Op de eerste dag van Le Guess Who? gooiden vooral The Notwist, Julia Holter en Majical Cloudz hoge ogen, lees hier de top vijf en losse verhalen. Vanavond staat de legendarische band Sunn O))) op het programma, waarvan geestesvader Stephen O'Malley een groot gedeelte van het programma van Le Guess Who? cureerde. Lees hier het interview met hem. Natuurlijk hebben we weer een bijzondere locatie geregeld voor de 3voor12 sessies op Le Guess Who?, namelijk een voormalige gevangenis op het Wolvenplein (de oudste van Nederland, nu hotspot 'De Vrije Wolf') waar nu koffietent The Village zit. Kom vooral langs dus, want er zijn – gratis toegankelijke – sessies en interviews. Het tijdschema voor vandaag:

12:45 uur - The Besnard Lakes (sessie)
Jace Lasek is misschien geen naam die meteen een belletje doet rinkelen, maar hij produceerde albums van de creme de la creme van de Canadese indie zoals Wolf Parade, The Dears en Stars. Samen met zijn vrouw Olga Goreas vormt hij de kern van hun eigen band The Besnard Lakes, en die is zeker een aanrader voor liefhebbers van bands als Arcade Fire, Broken Social Scene of zelfs My Bloody Valentine.

15:30 uur – Ultimate Painting (sessie)
James Hoare en Jack Cooper kennen elkaar van de tours die ze deden met hun respectievelijke bands Veronica Falls en Mazes. Ze vonden elkaar in een gedeelde liefde voor de Beatles en The Velvet Underground, werden al snel goede vrienden en maakten onder de naam Ultimate Painting in korte tijd al twee platen met wonderschone janglepop.

16:30 uur - Wavves (sessie)
Wavves is al jarenlang een vaste waarde op de alternatievere Nederlandse festivals: de Amerikanen spelen gruizige garagerock met punkinvloeden en nihilistische teksten. Onlangs maakten ze een gezamenlijke plaat met de vrienden van Cloud Nothings, maar ook oudjes als King of the Beach blijven toppers.

17:30 uur - Josh T Pearson (sessie + interview)
Singer/songwriter Josh T Pearson is bekend van zijn voormalige band Lift to Experience maar sinds 2011 (na bijna tien jaar afwezigheid) staat hij solo op de kaart dankzij de magnifieke folkplaat Last of the Country Gentlemen. Oorspronkelijk uit Texas opereert hij nu vanuit Berlijn.

Ster advertentie
Ster advertentie