3FM nieuws

Deze artiesten trokken naar een hutje op de hei

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze artiesten trokken naar een hutje op de hei

Als je voor de duizendste keer dezelfde studio of oefenruimte binnenstapt, heb je als band weleens behoefde aan wat anders. Een locatie waar je opnieuw of op een andere manier geïnspireerd wordt. En dat is precies wat deze bands hebben gedaan: van een hutje op de hei tot de volledige bovenverdieping van een hotel.

Typhoon: free your mind

We zagen dat Glenn de Randamie is neergestreken in een huis aan het strand. Wat hij daar doet? Schrijven aan misschien wel een nieuw album! Hopelijk geeft de #stilte en #liefdevolleruimte hem voldoende inspiratie.

Dotan: this is where you will find me

Dotan liet zich inspireren door de mooie landschappen in IJsland. Hij bivakkeerde daar in dit huis aan het meer.

New Wave: best cool

De boys van New Wave werden door Top Notch twee weken lang opgesloten in een appartementencomplex op Schiermonnikoog. Best truttig; de Waddeneilanden, maar wél mooi. En — ook niet onbelangrijk — het heeft zijn vruchten afgeworpen. 3voor12 interviewde ze over hun tijd op Schiermonnikoog.

© Top Notch

Lil'Kleine: woppen in een keurig huisje

Van Schiermonnikoog naar een keurig Center Parcs-achtig vakantiehuisje. Samen met Ronnie Flex en producer Jack $hirak werd een huissie omgetoverd tot een man cave waar dagenlang gewerkt werd aan Lil'Kleine's debuutalbum WOP. Benieuwd hoe dat er aan toeging? Check dit artikel en de beelden.

Damien Rice: pakt het nóg groter aan

Damien Rice is helemaal een mooie. Hij liet Ierland achter zich en vertrok - net als Dotan - naar IJsland. Daar woont hij nu. Michiel maakte een mooie special, check die hier.

Kensington: mamma mia

De mannen van Kensington zijn niet in een hutje op de hei gaan zitten, maar vertrokken voor de opvolger van Rivals (2014) naar het land van de pasta e pizza. In Rome laten ze zich inspireren voor een gloednieuwe plaat. En als je dan toch in Rome bent, tja, dan sla je een bezoekje aan het Colosseum natuurlijk niet over.

Chef'Special: in the Big Apple

Alweer even geleden, maar toch. Voor het album Passing Through (2014) vlogen de Cheffies van Haarlem naar New York. De mannen kwamen in contact met een producer uit de Big Apple en besloten daar een studio te boeken. Michiel interviewde de mannen over deze tijd.

De Jeugd van Tegenwoordig: Vlaamse kaas

De Jeugd besloot het bruisende Amsterdam achter zich te laten en reed naar Brussel. Daar zaten ze een maand (!) in een hotel. Op de bovenste verdieping bouwden ze een studio en hebben ze gewerkt aan een nieuw album: Manon (2015). "We hebben daar een maand gezeten. Met heerlijke blauwe kazen en goede wijnen op tafel", zegt Lanen (tegen NU.nl)

Ken jij nog meer artiesten die een bijzondere plek uitkozen om inspiratie op te doen?

Ster advertentie
Ster advertentie