3FM nieuws

100 jaar scouting bij Coen en Sander

  1. Nieuwschevron right
  2. 100 jaar scouting bij Coen en Sander


Sjaaltje om de nek, badges op het legergroene overhemd, de paden op, de lanen in. Woensdag was het feest, want scouting bestaat 100 jaar!

Het begon allemaal in 1907 met generaal Robert Baden-Powell die met een groepje jonge enhousiaste jongens erop uit trok om te kamperen op het onverschrokken terrein van Brownsea Island. Korte broeken, stevige stappers, kleurige sjaaltjes, buttons, tentjes, paalworpen, scheepsknopen... Scouting was geboren.

100 jaar scouting

Drie jaar later verenigden de avontuurlijke Hollandse jongens zich ook in de padvinderij. Scouting in Nederland bestaat dus honderd jaar en dat vonden de vlottenbouwers van de ether, welpje Coen en explorer Sander, natuurlijk reden voor een feestje. Woensdag was het zo ver.

Scouting en Coen en Sander... Logisch

Eigenlijk is het een hele logische link tussen de twee verkenners van 3FM en scouting. Regelmatig is Sander niet met een ferme scheepsknoop vast te ketenen in de studio, vaak verlaat een stagiair met een fikse schram de redactie na een stoeipartij, Coen breekt het zweet uit als hij een dagje zijn Zwitserse zakmes is vergeten en bij de tentjesafdeling in de winkel en de jaarlijkse Jamboree zijn ze niet meer weg te denken.

Wat is jouw scoutingervaring?

Maar wat is jouw ervaring met scouting? Weet jij het nog goed dat je met modder in je mond en de tranen in je ogen boos van het kampvuur wegliep of moet jij helemaal niks van één-zijn met de natuur hebben? Laat het ons hieronder weten!

>> Naar de site van Coen en Sander

De Coen en Sander Show, elke werkdag vanaf 16.00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie