3FM nieuws

Khatera Shaghasi ziet (haar) Afghanistan nu instorten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Khatera Shaghasi ziet (haar) Afghanistan nu instorten

Khatera Shaghasi masterstudent 'Conflict Studies and Human Rights' aan de universiteit in Utrecht maakt zich grootte zorgen over (haar) Afghanistan. Ze heeft nog altijd familie woonachtig in Afghanistan.

“Tja, we zijn allemaal een soort van verlamd, het is hartverscheurend de beelden die maar blijven komen, dat houdt niet op natuurlijk”, vertelt Khatera. Haar familie zit ook nog in Afghanistan en zij zitten momenteel thuis in afwachting op wat er hen te wachten staat.

Khatera is op jonge leeftijd al naar Nederland gevlucht, maar haar ouders hebben alles wel meegemaakt: “We hebben twintig jaar lang mensen aangemoedigd om weer iets op te bouwen... nu zien ze dat weer instorten. Dit zijn allemaal jonge mensen die allerlei plannen hadden voor de toekomst.”

Opgelucht, maar ook bezorgd

Verder vertelt Khatera dat ze opgelucht is dat het geen bloedbad is geworden in Kaboel, maar ze vreest voor de gevolgen voor haar vrouwelijke familieleden in Afghanistan: “Mijn nichtjes die naar de universiteit wilden gaan, die in afwachting waren om hun examen af te leggen, die zien hun toekomst instorten, dat is echt vreselijk.”

Bekijk het volledige interview met Khatera hieronder.

Khatera Shaghasi over de situatie in Afghanistan

Ster advertentie
Ster advertentie