3FM nieuws

Nooit Grappig: een hondenconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. Nooit Grappig: een hondenconcert

Een studente aan het Conservatorium heeft het eerste muziekstuk voor honden geschreven. Maar of Qurious en Temper dat zelf ook grappig vinden?

We hadden al eens een Nooit Grappig met autorijdende honden, maar volgens conservatoriumstudente Brechtje van Dijk kunnen de trouwe viervoeters nog veel meer. Ze schreef het eerste pianostuk voor honden.

Qurious en Temper in Vrije Geluiden

Golden Retrievers Qurious en Temper mochten langskomen in het televisieprogramma Vrije Geluiden, dat zijn naam waarmaakt na het 'bijzondere' spel van de twee honden.

'When Howling Doesn't Work'

Brechtje van Dijk studeert klassieke compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze schreef het stuk 'When Howling Doesn't Work' voor 'hondenpiano', marimba, hoorn, altviool, cello en vier contrabassen.

Van Dijk ging op zoek naar twee geschikte honden, waarna ze bij Qurious en Temper terechtkwam. "Ze drukken graag op dingen", aldus hun baasje.

Een nummer van Snoop Dogg is Nooit Grappig

Van Dijk begon ermee als grap, maar maakte er meteen eigenlijk serieus werk van. "Want hoe vaak krijg je de kans om zoiets te doen?" Tot nu toe hadden Qurious en Temper alleen kerstliedjes en kinderliedjes gespeeld, "dus dit was wel een stapje verder".

En wat voor één! Misschien wel een stapje te ver zelfs. Dat honden een ander gevoel voor ritme hebben, doet er blijkbaar niet toe.

Uitgelaten na een concert van honden
Concert van Beethoven
Een nummer van Snoop Dogg

Wat is jouw Nooit Grappig?

Ster advertentie
Ster advertentie