3FM nieuws

Foster The People kondigt tweede album aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Foster The People kondigt tweede album aan

De opvolger van Torches uit 2011 verschijnt begin 2014 en wordt anders dan mensen van Foster The People zullen verwachten, aldus frontman Mark Foster.

De laatste jaren was het erg stil rondom Foster The People, maar daar gaat verandering in komen, vertelde frontman Mark Foster aan Rolling Stone Magazine.

Tweede album Foster The People

De Amerikaanse band Foster The People brak in 2011 door met 'Pumped Up Kicks'. Die single en de twee die daarna volgden, zijn afkomstig van Torches, het debuutalbum van het trio dat al weer uit 2011 stamt.

Wie vreesde dat het bij dit album zou blijven, kan nu opgelucht ademhalen, want de opvolger komt er echt aan. Begin volgend jaar (2014) staat dit tweede album gepland, aldus Mark Foster.

Het is een "brave record" zegt Mark Foster

Mark praatte met het tijdschrift voor het eerst over het tweede album van Foster The People. "Het is niet het album dat mensen van ons zullen verwachten als tweede album." Hij begon aan het tweede album met het idee om het organischer te maken dan het debuutalbum.

"Het eerste album was zo elektronisch en synthetisch - op een coole manier. Ik kraak het niet af, maar dat was het. Maar met dit album wilde ik iets meer menselijks maken en de liedjes geleidelijk laten ontstaan ongeacht welke kant de sound opging." Mark noemt het daarom een "brave record".

Ster advertentie
Ster advertentie