3FM nieuws

Roddels over Gossip...

  1. Nieuwschevron right
  2. Roddels over Gossip...
Het Amerikaanse Gossip geeft altijd een swingende show weg. Mooi dat ze op Pinkpop staan op vrijdag.In 2006 braken zangeres Beth Ditto, gitarist Brace Paine en drummer Hannah Billie door als Gossip met hun album Standing In The Way Of Control. De frontvrouw is een interessante verschijning, met een heel gave stem, en dat is een understatement. Ga het zien!

Punk stinkt

Ditto, een activistische lesbiënne, schaart zichzelf onder het kopje punk. En omdat punk normaal gesproken stinkt, gebruikt ze geen deo, noch scheert zij haar oksels. Niets van te merken als ze op het podium staat hoor!

Ditto heeft venijnig uitgehaald naar Katy Perry, toen zij faam verwierf met het ondeugende 'I Kissed a Girl'. Nep- lesbo noemde Ditto haar.

Eekhoorn

Nog meer opstootjes rond de volslanke Ditto. In een interview met het Britse NME gaf zij toe vroeger eekhoorntjes te hebben gegeten: 'People in Arkansas just do – they'd think you were a freak if you ate squid there!'

Niet alleen Beth

Gossip bestaat niet alleen uit Beth, al lijkt dat soms wel. Achter de drums zit Hannah Blilie en Brace Paine speelt de gitaar. In 2006 komt Standing in the Way of Control uit, het eerste album. Dat slaat lekker aan, maar in 2009 gaat het echt los, als Music for Man uitkomt. Het is het eerste studio- album van de band bij een groot label. 'Heavy Cross' is een vette hit en daarmee verovert Gossip met sneltreinvaart Europa.

Doorbraak

Maar de band bestaat al vanaf 1999. Ditto en Paine kennen elkaar al vanaf hun vijftiende en zijn altijd vrienden geweest. Samen Kathy Mendonca op de drums wonen ze samen in een punk- huis en raggen er op los. Pas als Hannah Blilie de plek achter de drums overneemt, neemt de band serieuzere vormen aan, en dan hebben we het niet over Beth.

NME is fan

NME schreef: “The greatest punk rock’n’roll disco soul band on the planet. Gossip are mind-blowing. Everyone needs to hear this band and dance like there’s no tomorrow.

>> Lees meer over de Gossip in hun bio

Zie Gossip op de Converse Stage van 20.00 uur tot 21.00 uur
Zie hier het relaxte interview van Annemieke met Gossip backstage.
Ster advertentie
Ster advertentie