3FM nieuws

Giel wint Zilveren Reissmicrofoon

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel wint Zilveren Reissmicrofoon

Via Twitter is bekend geworden dat Giel de Zilveren Reissmicrofoon heeft gewonnen. Dat is een prestigieuze radioprijs.

Jurylid Jean-Pierre Geelen (TV-recensent van de Volkskrant) maakte via Twitter bekend dat Giel Beelen de Zilveren Reissmicrofoon 2012 heeft gewonnen.

Wat is de Zilveren Reissmicrofoon?

Volgens Wikipedia: De Zilveren Reissmicrofoon is een prestigieuze Nederlandse radioprijs die in eerste gehalte zilver is uitgevoerd. De prijs is genoemd naar Eugen Reiss, die in 1924 microfoons zo verbeterde dat professionals bij de radio deze radiomicrofoon in gebruik namen. Deze uitvinder moet niet worden verward met Philipp Reis, uitvinder van de telefoon.

De Zilveren Reissmicrofoon is voor het eerst uitgereikt in 1966. Vanaf 1975 wordt de prijs uitgereikt door de Stichting Nipkow, die ook de Zilveren Nipkowschijf uitreikt.

Nipkowprijzen 2012

De Zilveren Nipkowschijf voor het beste tv-programma gaat in 2012 naar het programma O'Hanlons Helden (VPRO). Dat twittert jurylid Jean-Pierre Geelen. De prijs wordt elk jaar toegekend door een jury van televisierecensenten van kranten en tijdschriften. De Ere Zilveren Nipkowschijf is voor Taarten van Abel (VPRO).

Felicitaties aan Giel voor het winnen van de Zilveren Reissmicrofoon

We zijn vereerd dat er alweer een 3FM-DJ een prijs heeft gekregen. Bij deze dus een hartelijke felicitatie aan onze collega van de ochtendshow op 3FM.

Nipkowprijzen 2011: DWDD

Vorig jaar ging de Zilveren Nipkowschijf naar De Wereld Draait Door. In DWDD gaven juryleden woensdag 7 mei toelichting op het toekennen van de prijzen.

Ster advertentie
Ster advertentie