3FM nieuws

Film over Daft Punk in de maak

  1. Nieuwschevron right
  2. Film over Daft Punk in de maak

De Franse regisseuse Mia Hansen-Løve werkt aan de film Eden, over de bloeiende Franse electro scene uit de jaren '90.

Nieuwe film: Eden

Eden vertelt het verhaal van de jonge Franse DJ Paul die het ontstaan van de Franse electro meemaakt. In zijn zoektocht naar de perfecte klanken ontmoet hij alle opkomende acts uit Parijs. Onder andere Cassius en Etienne de Crécy komen voorbij. En natuurlijk de bekendste onder de kinderen onder de Franse dj's: Daft Punk. De film geeft een mooi inkijkje in de bijzondere Franse electro-wereld, die in twintig jaar tijd uitgegroeid is tot een wereldbekend fenomeen.

The French Touch in Parijs

In heel Europa gaat de dance in de jaren '90 vooral over harde bassen en snellere ritmes. In Frankrijk ontstaan een hele andere stroming. In plaats van te zoeken naar beukende bassen, experimenteren Parijse DJ's met andere klanken. Ze halen funky grooves uit de jaren '70 door middel van de meest bizarre effecten. Het is de geboorte van The French Touch.

Mia Hansen-Løve

Regisseuse Mia Hansen-Løve is geen onbekende in de Parijse electro scene. De hoofdpersoon uit haar film is gebaseerd op haar broer, die onder de naam Sven Löve onderdeel was van de elektronische bloeiperiode. Die geschiedenis in combinatie met haar ervaring als regisseuse van art-house films belooft veel goeds. Franse muziek- en filmjournalisten wachten in elk geval vol spanning af.

De verwachting is dat Eden begin 2015 in première gaat. Of de film ook in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie