3FM nieuws

X-Lab: Luister naar het verhaal van Noah (17)

  1. Nieuwschevron right
  2. X-Lab: Luister naar het verhaal van Noah (17)

"Jezelf ontdekken gebeurt buiten school."

De verhalen van onze acht eindexamenkandidaten van X-Lab lopen nogal uiteen. Eigenlijk is de enige echte gemeenschappelijke deler dat ze dit jaar eindexamen doen.

Uitserveren in podcasts

Daarom leek het ons wel aardig om de verhalen van onze acht op te tekenen en uit te serveren in de vorm van podcasts. In het thema 'Ik en de Ander' hoor je het verhaal van Noah.

Ja, ze is geslaagd voor haar VWO! Hulde daarvoor. En ook weet ze al wat ze wil studeren: Industrial Design in Eindhoven. Maar toch knijpt ze er een jaartje tussenuit na de zomer.

Op naar de kibboets!

Hoewel ze opgroeide in Zeeland en met name in de zomer volledige vrijheid voelde, heeft Noah een sterke behoefte om haar vleugels uit te slaan. Weg uit Zeeland, Nederland en zelfs Europa.

Lange tijd liep ze met het idee om vrijwilligerswerk te doen in Afrika. Gaandeweg het examenjaar veranderde ze van gedachten en verlegde haar focus op de kibboets Nes Ammim in Israël. Een kibboets is een gemeenschap waar gezamenlijk wordt gewerkt (vaak op het land) en geleefd.

(Nes Ammim in Israël)

De vrouw die ze wordt

Door een jaar in een kibboets te leven met mensen van allerlei nationaliteiten denkt Noah de levenservaring op te doen, die ze essentieel acht voor haar ontwikkeling tot de vrouw die ze wil worden.

Luister daarom naar haar inspirerende verhaal (ook te beluisteren in Download for the Road in de 3FM-app).


Zie je geen podcast? Klik dan hier

Ook niet te versmaden:
>> Doe de test: Hoe bezig ben jij met de wereld om je heen?
>> Fotospecial: Dit eet de wereld in een week
>> Bekijk de vlogs van Noah
>> Luister hier alle podcasts van X-Lab

Ster advertentie
Ster advertentie