3FM nieuws

Het Festival van... Klyne

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Festival van... Klyne

Nick en Ferdous houden het graag lekker mysterieus.

Nick Klein en Ferdous Dehzad vormen samen Klyne, het Eindhovense duo dat garant staat voor een flinke portie soulvolle elektronica. En natuurlijk zijn ze sinds kort ook 3FM Serious Talent! Na hun optreden bij Giel op De Speelplaats namen ze hun ideale festival van A tot Z met ons door.

Into the woods

Klyne houdt het graag simpel: hun festival wordt gewoon lekker één dag. Short and sweet. Met name Ferdous vindt dit wel een goed idee: "Als ik het vanuit het oog van mijn publiek bekijk, zou ik het denk ik het meest relaxed vinden om alles gewoon in 1 dag op 1 plek te hebben. Anders moet je gelijk weer zo'n passe-partout kopen, zo'n gedoe!"

Het liefst ergens in mei, want dan zijn volgens Nick de omstandigheden perfect. "Ik wil het in de Amsterdamse bossen hebben, het lijkt me heel dope om daar een festival te houden. En in mei is het dan lekker, middenin de lente en een graad of twintig. Niet te warm, gewoon chill."

Als we dan toch met z'n allen gezellig in het bos zitten, moet de rest van het festival daar natuurlijk wel een beetje bij aansluiten. Nick ziet daarom een mysterieuze setting voor zich, waarbij de boel een beetje donker blijft en hier en daar sfeervol verlicht wordt.

Inside information

Het festival heeft ook een naampje gekregen: Inside. Het was een close call tussen Inside en Bubblelicious, een grapje tussen Klyne en hun music director Quinten. "Quinten is Engels en heeft echt een supergoede radiostem, soms roept 'ie ineens dan op zo'n galmende manier 'BUBBLELICIOUS' door de kamer. Klinkt nog goed ook." Over goede radiostemmen gesproken... Giel Beelen zal het festival gaan hosten!

Anyway, het is dus Inside Festival geworden en op dit festival krijg je een mooi lijstje aan artiesten voorgeschoteld, met niemand minder dan Prince als headliner. Daarnaast mag je gaan genieten van Soulwax, Jamie Woon, Tyga, The Weeknd, Grimes, Eefje de Visser, Erol Alkan en Jamie Lidell. Da's een prima dagplanning, toch!

Met het noemen van Eefje de Visser komt er gelijk nog een item bij op de To Do-list van Klyne: haar CD kopen voor in de auto. "We hebben in de bus geen AUX-kabel, dus we moeten echt CD's opzetten. Old school! Die van Eefje hebben we nog niet gekocht, maar dat gaan we doen. Zij is echt sick."

Op het Inside Festival zijn maar één of twee podia aanwezig, meer niet. Nick wil graag dat er een eenheidsgevoel heerst, waarin iedereen tegelijkertijd van dezelfde muziek geniet. Niet teveel poespas, het moet gewoon om de muziek draaien. Klyne zal zelf in ieder geval niet te horen zijn tijdens het festival: "We zijn al druk genoeg bezig met het organiseren van alles, daarna willen we lekker genieten van wat we gemaakt hebben."

Omnomnom

Qua horeca gaan Nick en Ferdous voor simpel: gewoon het eten wat je op ieder festival te vinden is. Lekker standaard. "Tijdens een festival heb je gewoon zin in vet eten, dat standaard spul. Patat, pizza, broodjes... Alleen willen we wel dat het goedkoper is. Of gratis! Je betaalt altijd 28 euro voor één pizzapunt, achterlijk."

Die gratis pizza mag je heerlijk relaxed op gaan eten op één van de honderd zitzakken, die gezellig met z'n allen in een hoekje staan. Naast een paal waar je je telefoon kunt opladen, ook niet onbelangrijk.

Wij zien onszelf daar in ieder geval wel zitten, in een warm lentezonnetje. Lekker muziekje erbij en genieten maar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie