3FM nieuws

Green Day gaat voor meer powerpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day gaat voor meer powerpop

¡Uno! van de Green Day-trilogie verschijnt in september. Armstrong vertelt over de sound van de trilogie.

In de aanloop naar de release van ¡Uno!, het eerste deel van de Green Day-trilogie, ontstaat nieuwsgierigheid naar de sound van de tracks op de drie albums. Halverwege juni verscheen de eerste album trailer, maar wat zegt Green Day zelf over de trilogie?

Green Day kiest voor powerpop

Frontman Billy Joe Armstrong vertelt in Rolling Stone dat Green Day voor het geluid van de trilogie heeft gekozen voor meer powerpop: 'We wanted something punchier, more power pop – somewhere between AC/DC and the early Beatles.' Hij voegt hieraan toe dat op ¡Uno! ook een dance-track te horen is.

Green Day als garage band

Over de opname onthult Armstrong dat de albums een 'garageband'-kwaliteit hebben. Waar de laatste twee Green Day-albums echte studioalbums waren, voelt de trilogie grootser en spontaner: 'we started rehearsing every day, constructing these songs together. It felt like we were all in a room jamming – everyone in the mix, throwing out ideas.'

Armstrong is enthousiast en zenuwachtig

Over de release van de albums zegt de Green Day-frontman dat hij enorm enthousiast, maar ook behoorlijk zenuwachtig is: 'We are going into the unknown – I don't know what's going to happen.' Hij noemt de trilogie dan ook terecht een gestoord idee dat nog schijnt te werken ook.

>> Bekijk de album trailer van ¡Uno!

Ster advertentie
Ster advertentie