3FM nieuws

Joost en Donnie gaan viraal in Carré

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost en Donnie gaan viraal in Carré

Joost, Donnie en Carré. Dat klinkt als een slechtere combinatie dan de stroopwafel met lavendel zwarte peper smaak. Toch is het echt zo ver gekomen. Hoe dat zo komt en hoe het was lees je hier!

Alles volgen rondom Joost en het Songfestival? Check 3FM.nl/joost.

JOOST & DONNIE

Joost, oftewel Joost Klein, is bekend geworden met creatieve video's op zijn Youtube-kanaal eenhoornjoost, dat zo'n 200.000 abonnees heeft. Toen het twee jaar geleden even niet zo goed ging met zijn kanaal, klopte Joost aan bij rapper Donnie, a.k.a. Maradonnie. Die kennen we natuurlijk allemaal als de fenomeen van 'Snelle Planga', waardoor het vlotte montuurtje in één klap een onmisbaar festival-item werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sindsdien ligt de focus van Joost meer op muziek en zeker niet zonder succes. Deze zomer zette Joost eigenhandig de X-Ray op Lowlands totaal op zijn kop, bracht hij samen met Donnie het album M Van Marketing uit én kregen de twee het ludieke plan om viraal te gaan in Carré. Zo gezegd, zo gedaan. Carré stemde er nog mee in ook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VIRAAL IN CARRÉ: een verslag

Voor veel van de jonge bezoekers is het hun eerste keer in Carré. Wat onwennig druppelt het publiek binnen en iedereen kijkt hun ogen naar hoe 'fancy' alle 'shit' is. Nadat iedereen de tijd had gehad om de mooie zaal op zijn of haar insta-story te zetten, dimmen de lichten en wordt er een video ingestart. Een typische overgeacteerde Youtube-sketch over een fictief marketingbureau: M van Marketing. Vervolgens rennen Donnie en Joost met veel energie het podium op en verandert Carré metéén in een feesttent.

Na drie liedjes vragen de Youtube-iconen al om een circlepit in het publiek. Waarschijnlijk de eerste pit in Carré ooit, maar zeker niet de laatste. Ook de medewerkers van Carré kijken hun ogen uit. Met support van Leipe Dennis, Stuntkabouter en Mick Spek jutten de rappers het publiek op en moshpit na moshpit wordt ingestart.

Halverwege de show is daar ineens Lange Frans op het podium om zijn hit 'Het Land van..' te doen. Zo hebben de oudere bezoekers ook een herkenningsmoment en kunnen de bezwete tieners heeeel effe op adem komen. Na dit rustige intermezzo is er ruimte voor een soloperformance van beide heren om vervolgens met zijn allen af te sluiten.

Dat Joost en Donnie genieten van de avond is wel te merken. Ze krijgen er geen genoeg van en besluiten de avond nog te rekken door een aantal nummers nog een keer te spelen. Het onvermoeibare publiek blijkt daar totaal geen bezwaar tegen te hebben. Er volgt nog een heuse sitdown en er wordt verzocht om rond te rennen en je schoen uit te trekken. De biertjes en schoenen vliegen door de lucht tot ineens het klassieke de-bar-gaat-sluiten-nummer klinkt: "Het is tijd, de hóógste tijd!". De lichten gaan aan en iedereen beseft zich weer dat ze eigenlijk in een hele fancy zaal staan. Oeps.

Maar hey... Gelukkig hebben we de foto's nog!

Foto's: Ben Houdijk
Ster advertentie
Ster advertentie