3FM nieuws

The 1975 in AFAS Live: wat kun je verwachten?

foto: Timo Pisartfoto: Timo Pisart
  1. Nieuwschevron right
  2. The 1975 in AFAS Live: wat kun je verwachten?

Deze zaterdag staat The 1975 in AFAS Live! Deze show is de eerste van de twee, eind deze maand keren ze nog een keer terug om plaats te nemen in de Amsterdamse popzaal. Alles wat je moet weten over de band en hun show lees je hier.

The 1975 is momenteel bezig met alweer hun vijfde tour, genaamd Still... At Their Very Best. De naam van deze tour is een verwijzing naar de vorige, die At Their Very Best heette. Het signaal van de indierock band is duidelijk: ruim elf jaar na hun eerste album is de band nog altijd even sterk en actueel, ondanks alle opstootjes en controverse in de media.

Die heeft de band door de jaren heen namelijk flink gehad. Herinner jij je vorig jaar zomer nog? Tegen die tijd stond The 1975 – per ongeluk – op een groot festival in Maleisië. Frontman Matty Healy bekende dat hij niet goed oplette, toen de band hun programma voor de festivalzomer regelde. Eigenlijk wilden ze helemaal niet spelen in Maleisië, wegens de strikte LHBTIQ-rechten in het land. Als protest zoende Matty en bassist Ross MacDonald pontificaal op het podium, om vervolgens weg te worden gestuurd.

Still... At Their Very Best

Maar goed, hun vijfde tour dus, die zowel in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa plaatsvindt. De band heeft aangegeven dat ze na het afronden van al deze shows een ruime pauze inlassen. En zo staat de voorlopig allerlaatste show van The 1975 gepland op 24 maart 2024 in, jawel, Afas Live.

Deze zaterdag kun je je borst nat maken voor een show van meer dan twee uur. Recente shows in Spanje en Portugal bevatten een setlist van maar liefst 24 nummers. De show is als het ware verspreid in drie onderdelen. Het eerste deel bevat voornamelijk nummers van de meest recente plaat Being Funny In A Foreign Language, om vervolgens de show te breken met Matty Healy die op een ander podium staat. Het laatste deel zal waarschijnlijk bestaan uit hits van verschillende albums.

Ook het decor is een waar kunstwerk op zichzelf. De band staat in een kamer van een groot landhuis, volledig ingericht met meubels en een grote wenteltrap.

Lange wachtrijen

Mocht jij een kaartje hebben, is het verstandig om ruim op tijd te gaan! Bij veel shows van The 1975 staan fans al dagen in de rij de tijd te doden met kampeertentjes, speakers en veel goede vibes. Sommige fans zijn ruim 48 uur voordat de show van start gaat, al aanwezig bij de respectievelijke concertzaal. En ook bij de Afas Live is al een rij te spotten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie