3FM nieuws

Monks Avenue en Beans and Fatback ook Serious Talent

  1. Nieuwschevron right
  2. Monks Avenue en Beans and Fatback ook Serious Talent

Met Monks Avenue en Beans & Fatback is het viertal Serious Talents voor de komende tijd compleet.

Vier zijn er nu. VIER! Nederland zit vol met talentvolle muzikanten, maar vier sprongen er met hun liedje uit en werden benoemt tot Serious Talent! MakeBelieve en Baskerville hebben er sinds maandagavond twee collega-talenten bij met Beans & Fatback en Monks Avenue. Sander Guis mocht ze dit vrolijk melden.

Beans & Fatback

De titel was er: Beans & Fatback. Een stapel liedjes in schetsvorm lag klaar en het genre was ook van het begin af aan duidelijk. Maar wat te doen als je wel het recept en de ingrediënten hebt, maar niet de pegels? Onno Smit (Lefties Soul Connection) besloot zijn passie voor eten, drinken en koken te combineren met het opnemen van het album.

Tijdens elke sessie kookte hij een uitgebreide maaltijd voor de muzikanten in ruil voor hun muzikale bijdrage. En wat werkt er meer motiverend dan de geur van knoflook, spek en uien in een hete pan met olie, kippenvet dat in de oven over de aardappels druppelt en de doffe plop van een fles rood die opengetrokken wordt? Daarom zit er bij de CD een bijpassend kookboek. En hoe klinkt dat..?

>> Bekijk het profiel van Beans & Fatback op Ongekendtalent
>> Naar de site van Beans & Fatback

Monks Avenue

De tweede band die Sander blij mocht maken was Monks Avenue. Onder de rook van rockcity Eindhoven hebben Arthur, Bas, Harm, Steef en Stijn het bandje Monks Avenue opgericht. En wat krijg je als je lekkere muziek maakt en ongelooflijk talentvol bent? Ja, dan wordt je Serious Talent.

Het muzikale vaatje waar Monks Avenue uit tapt is van deze tijd, maar niet geforceerd modieus. Het gaat deze Hoogeloonse muziekdieren om het maken van goede, liefst meezingbare rocksongs met een kloppende, vaak slim uitgedokterde groove. En met die groove zit het wel goed. Hoe dat klinkt...?

Ster advertentie
Ster advertentie