3FM nieuws

Nominaties filmmuziek Gouden Kalveren

  1. Nieuwschevron right
  2. Nominaties filmmuziek Gouden Kalveren

De grootste filmprijzen van Nederland worden vrijdag 3 oktober uitgereikt. De films Aanmodderfakker, Helium en Hemel Op Aarde maken kans op een Gouden Kalf in de categorie 'Beste Muziek'.

1. Aanmodderfakker

De Nederlandse singer-songwriter Djurre de Haan, die we beter kennen onder zijn artiestennaam awkward i (foto), heeft de soundtrack verzorgd voor de tragikomedie Aanmodderfakker. Deze film is genomineerd in maar liefst zes categorieën voor een Gouden Kalf, waaronder 'Beste Muziek'.

Roosmarijn belt met Djurre over soundtrack

Roosmarijn belde Djurre woensdagavond 1 oktober om te vragen wat deze nominatie voor hem als artiest betekent. "Het is een ontzettende steun in de rug," vertelde hij onder andere. Lees hier het uitgebreide artikel van 3voor12 of beluister het gesprek met Djurre direct hieronder terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Ontmaagding Van Eva Van End

Het is niet de eerste keer dat awkward i muziek maakt voor een film. Dit deed hij eerder voor De Ontmaagding Van Eva Van End (2012), een film van Michiel ten Horn. Dit is trouwens dezelfde regisseur en scenarist als voor de film Aanmodderfakker. In de trailer van de film De Ontmaagding Van Eva Van End hoor je 'Rock Stars'.

2. Helium

Naast awkward i is ook Christiaan Verbeek genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie 'Beste Muziek. Hij maakte de soundtrack voor de misdaadfilm Helium (trailer). Bekijk hieronder hoe dat ging.

Of awkward i (Djurre de Haan) zich bedreigd voelt door de muziek van Christiaan Verbeek? "Ik heb de concurrentie nog niet gehoord, dus geen flauw idee of ik kans maak om te winnen. De prijs is leuk, maar de waan van de dag. Het gaat er mij om dat we nog meer werk kunnen maken, dit succes maakt het gemakkelijker, en dat is van blijvend belang," aldus Djurre.

3. Hemel Op Aarde

En dan hebben we ook nog de film Hemel Op Aarde, een film over de dertienjarige Bart die opgroeit in een vroom Limburgs dorpje. Rowwen Hèze maakte de soundtrack voor de film. Dit is een Nederlandse band met Limburgs dialect uit de Peel. Meer weten over deze groep? Check hier een docu over Rowwen Hèze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie