3FM nieuws

Britse winkelketen haalt albums Lostprophets uit de schappen

  1. Nieuwschevron right
  2. Britse winkelketen haalt albums Lostprophets uit de schappen

De Britse entertainmentketen HMV heeft alle albums van Lostprophets uit de verkoop gehaald, nadat zanger Ian Watkins heeft bekend schuldig te zijn aan kindermisbruik.

In geen van de Britse platenwinkels van HMV is nog een album van de band Lostprophets te vinden. Nadat zanger Ian Watkins schuldig werd bevonden aan kindermisbruik besloot de keten om muziek van de band, die in oktober 2013 uit elkaar ging, niet meer te verkopen.

Winkels bannen muziek Lostprophets

Medewerkers van HMV moeten de resterende voorraad albums van Ian Watkins voormalige band verwijderen. De vraag is nu of meer (online) platenwinkels deze actie ondernemen. Een woordvoerder van iTunes weigerde een reactie te geven en ook in het kamp van 's werelds grootste webwinkel Amazon blijft het angstvallig stil.

Platina voor Lostprophets

Vier van de vijf studioalbums bereikten de top 10 van de Britse albumlijst. Liberation Transmission (2006) belandde zelfs op de eerste plaats van de lijst met verkoopcijfers in Engeland en kreeg platina.

Ian Watkins schuldig aan kindermisbruik

Watkins hield lang vol onschuldig te zijn, maar heeft op 26 november 2013 in de rechtszaal schuld bekend voor dertien seksuele delicten, inclusief twee pogingen tot het verkrachten van een baby. Bewijs van zijn vergrijp aan minderjarigen stond onder andere op een laptop. In de rechtszaal waren twee vrouwelijke mede-verdachten aanwezig, met wie hij sms'te over het seksueel misbruiken van één van hun baby's. Via Skype lieten ze hun daden zien.

>> Details over de zaak van Ian Watkins vind je op BBC News

Dochter Bob Geldof in problemen door namen verdachten

De Britse wet verbiedt namen van slachtoffers openbaar te maken. Peaches Geldof, de dochter van de Ierse zanger en liedjesschrijver Bob Geldof, heeft deze wet overtreden door de namen van de twee vrouwelijke verdachten te tweeten. Door hun namen openbaar te maken, is ook de naam van de baby te herleiden. Peaches heeft de namen naar verluidt op een Amerikaanse website gelezen. Inmiddels is de tweet verwijderd.

Ster advertentie
Ster advertentie