3FM nieuws

'In Your Arms' van Chef'Special is Studietrack 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. 'In Your Arms' van Chef'Special is Studietrack 2014

Het nummer 'In Your Arms' van Chef'Special is uitgeroepen tot Studietrack van 2014.

'In Your Arms' van Chef’Special is de beste studietrack van schooljaar ‘13/14. Tijdens de examenperiode is Paul Rabbering op zoek gegaan naar de popplaat waar je het beste op kunt studeren.

Tijdens de eindexamenperiode sloten zo’n tweehonderdduizend scholieren zich weer af van de buitenwereld omdat er hard geleerd moet worden. Voor RabRadio was dat de aanleiding om op zoek te gaan naar de beste studietrack van dit schooljaar. Paul maakte dinsdag 27 mei van 15.30 uur tot 16.00 uur de volledige top 5 bekend.

Studietrack Top 5

  1. Chef'Special - 'In Your Arms'
  2. George Ezra - 'Budapest'
  3. Vance Joy - 'Riptide'
  4. Common Linnets - 'Calm After the Storm'
  5. Coldplay - 'Magic'

Paul over 'In Your Arms' als Studietrack 2014

"Vroeger vond ik het heerlijk om muziek te luisteren tijdens het studeren. Ik ben snel afgeleid en met muziek op kan ik me beter afsluiten van de buitenwereld. Dat het nummer 'In Your Arms' van Chef'Special is verkozen tot nummer één studietrack begrijp ik wel. Dit nummer brengt van het begin tot het eind een bepaalde rust met zich mee," aldus Paul.

Waar moet een goede studietrack aan voldoen?

Dagelijks testte Paul Rabbering de studiekennis van de examenkandidaten. Tijdens de tests werden nummers afgespeeld uit de lijst van de vijentwintig geselecteerde tracks. Deze vijfentwintig nummers zijn geselecteerd naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek van RabRadio van vorig jaar. Toen deed het programma tijdens de examenperiode onderzoek naar de voorwaarden waar een goede studietrack aan moet voldoen. Uit dit onderzoek kwam bijvoorbeeld dat een goed studeernummer rond de 60 bpm (beats per minute) moet hebben en het liefst geen opvallende melodieën of zang heeft.

Studietrack 2013

Vorig jaar ging Paul ook op zoek naar de beste studietrack. Toen werd 'Sonnentanz' van Klangkarussel gezien als de popplaat waarop je het beste kunt leren.

Luister dinsdag 27 mei van 15:30 tot 16:00 uur naar de Studietrack Top 5 in RabRadio

Ster advertentie
Ster advertentie