3FM nieuws

Sander belt met zijn vader over bestralingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander belt met zijn vader over bestralingen

De Alpe D'HuZes vindt vandaag voor de veertiende keer plaats, dus 5000 mensen bestijgen de Alpe D'Huez om geld op te halen voor kankeronderzoek. 3FM-dj Sander Hoogendoorn heeft het op de radio eigenlijk liever niet over, maar maakte vandaag een uitzondering. Zijn vader heeft namelijk prostaatkanker en wordt momenteel bestraald.

Cadeaus

De vader van Sander krijgt 35 bestralingen tegen de kanker in zijn lichaam, vandaag gaat hij voor de vijftiende. Sander maakte samen met zijn zus een mand met cadeaus voor elke bestralingsdag, zodat hij als hij thuiskomt iets leuks heeft om te openen. De cadeaus staan uitgestald op de kast in de woonkamer en elke ochtend maakt Sanders vader in de familie-app een foto van het cadeautje dat hij later mag uitpakken.

Hoe werkt zo'n bestraling?

Elke dag moet Sanders vader naar het ziekenhuis ("Alleen op feestdagen is 'ie vrij!") en wordt hij een minuut of tien bestraald. Maar hoe gaat zoiets eraan toe?

"Bij het bestraalapparaat kom ik op een soort plank te liggen. Ik heb 3 kleine tattoo-stipjes op mijn lichaam, zodat ze met de laser weten waar ze precies moeten zijn. Het kost een paar minuten om me goed neer te leggen en daarna begint dat apparaat om je heen te draaien en geluid te maken. Na 10 minuten komen ze je ophalen en mag je weer naar huis. Je voelt er eigenlijk niks van."

Positief blijven

De bij-effecten van de bestralingen zijn gelukkig nog niet gaande: "Ik voel me tot nu toe nog niet heel vermoeid, maar meestal komt het pas na vier of vijf weken. Dat zeggen ze tenminste. Ik ben bijna op de helft, vandaag is de 15e bestraling. Ik denk dat ik vanmiddag weer ga hardlopen en morgen weer een biertje ga drinken in de stad. Ik blijf doen wat ik doe, tot m'n lichaam 'nee' zegt."

"Ik ben niet zielig. Ik ga er gewoon voor en ik ga er nog steeds vanuit dat ik honderd procent genees, dat die kanker uit m'n lichaam gaat. De dokter heeft het al gezegd en die heeft er veel meer verstand van dan ik!"

Ster advertentie
Ster advertentie