3FM nieuws

Lost Frequencies op Pinkpop 2022: "Het publiek was zo fijn!"

foto: Bart Heemskerk
  1. Nieuwschevron right
  2. Lost Frequencies op Pinkpop 2022: "Het publiek was zo fijn!"

Zaterdagavond wist de Belgische dj Felix De Laet - de man achter Lost Frequencies - met zijn jiveset de hele tent-stage van Pinkpop aan het dansen te krijgen. 3FM-dj Sagid sprak Felix vlak na zijn optreden over de show, het publiek, de nieuwe track en zijn eigen muzieksmaak.

Fantastisch publiek

Vol adrenaline van de show die hij zojuist heeft gegeven, schuift Felix (Lost Frequencies) aan bij Sagid. De dj is enthousiast over het festival, en dan vooral over het publiek: "Het publiek was geweldig! Ze deden de hele tijd mee, er zat in de gehele show geen een dip", legt hij uit. "Echt elke track heeft goed gewerkt."

Trots

Ook is Felix erg trots. Hij staat op Pinkpop als een van de weinige dj's en om daar een live show te mogen spelen is dus ook anders dan hoe hij het normaal gewend is. Normaal staat hij tussen andere dj's, nu tussen de rockbands. Toch heeft hij zijn set er niet op aangepast. Dit is de show die hij de rest van de zomer maar ook tijdens zijn tour in oktober en november zal spelen: "Het is een mix van tracks voor, tijdens maar ook na covid. Eigenlijk is het van alles door elkaar, en dan in een uurtje gestopt."

foto: Bart Heemskerk

Nieuwe track 'Questions'

Pinkpop is ook gelijk de eerste keer dat de dj zijn nieuwste track live kon spelen, en dit viel in goede aarde bij het pubiek: "Het was de eerste keer dat het hele publiek stond mee te zingen, dat voelde echt super goed." Als artiest weet je van te voren natuurlijk niet hoe een nieuw nummer het gaat doen bij het publiek of hoe zo'n track live aanslaat. Felix is blij met het resultaat. "Het was super om te merken dat iedereen de track had beluisterd en kon meezingen."

Liefde voor Reggae

Als Sagid aan de dj vraagt waar hij zelf graag naar luistert moet hij een beetje lachen. "Ik luister heel veel naar reggae, ik zet vaak zo'n playlist aan." Ook legt hij uit waar dit vandaan komt. Op de school waar hij studeerde luisterde heel veel mensen naar dit genre. Het eerste jaar vond hij het maar niets en luisterde Felix vooral elektronische muziek. Toch ontstond er ergens een liefde voor de muziek en nu is het een van zijn favoriete genres. En of hij zelf iets met binnen dit genre gaat doen? Dat ziet hij wel zitten. "Misschien maak ik ook nog een reggae/drum and bass track, wie weet!"

Bekijk het hele interview hier:

Ster advertentie
Ster advertentie