3FM nieuws

Marten Fisher brengt "ode aan wilde midzomernachtfeestjes" bij Domien

  1. Nieuwschevron right
  2. Marten Fisher brengt "ode aan wilde midzomernachtfeestjes" bij Domien

Relaxed, laid back en chill. Zo begon de donderdagochtend bij Domien op De Speelplaats met de vrolijke, energieke Marten Fisher die voor de muzikale omlijsting zorgde.

Singer-songwriter Marten Fisher uit Heemskerk bracht in maart 2013 de single 'Boulevard' uit. Coldplay pikte de track op en plaatste hem op hun website, waarna 'Boulevard' ineens giga populair werd. Toen is het een tijdje voor het grote publiek stil geweest rondom Marten.

Spinnin' Records

Maar hij zat niet huilend thuis werkeloos op de bank, hij werkte bij het dancelabel Spinnin' Records om daar het kaf van het koren te scheiden en tussen de berg ingestuurde demo's hét nieuwe talent te spotten. Hij DJ'de wat ondertussen en deed wat vocalen voor dancetracks.

Solstice gaat over wilde midzomernachten

En nu is het weer tijd voor een nieuw eigen liedje. Gewoon op gitaar met een band. Hij zag tijden geleden Stefany June op het podium staan, besloot dat hij ook dolgelukkig zou zijn met zijn eigen liedjes op het podium en da's nu gelukt. Met 'Solstice' kreeg hij al lekker wat airplay bij Gerard in de middag en Domien beschrijft het liedje als volgt:

"Het is een ode aan wilde midzomernachtfeestjes."
- Domien over 'Solstice' van Marten Fisher

De video

Over de video kon Marten nog wat leuks vertellen: daar is geen filter aan te pas gekomen. Dat zou je wel zeggen, als je 'm zo ziet hieronder, maar niets is minder waar. De vader van Marten kwam met een 8mm-filmpje aan uit de sixties en dat is mooi op de muziek gemonteerd. Eerlijk, echt, origineel. Check 'm maar!

Marten Fisher - 'Solstice' (Live @ Domien)

Marten Fisher covert 'Don't Look Down' (Live @ Domien)

Ster advertentie
Ster advertentie