3FM nieuws

Dresscode voor Tomorrowland-bezoekers

  1. Nieuwschevron right
  2. Dresscode voor Tomorrowland-bezoekers

Uit veiligheidsoverwegingen geldt er een dresscode voor alle bezoekers van het Belgische dancefestival Tomorrowland.

Bezoekers van het dancefestival Tomorrowland moeten zich houden aan een bepaalde dresscode. Deze is opgelegd door de gemeentes Boom en Rumst, waar het festival plaatsvindt. Zowel op de camping als het terrein zijn alle 'uiterlijke kenmerken die een politieke of ideologische overtuiging uiten' verboden. Dus geen kleren, kapsels of accessoires die racisme, provocatie of discriminatie uiten.

Meeste festivalgangers hoeven niks te vrezen

De aanleiding van de dresscode is een vechtpartij tussen voetbalhooligans op de camping drie jaar geleden. Het verbod klinkt erg streng, maar de meeste festivalgangers hoeven niks te vrezen, zegt de burgermeester van Rumst Wendy Weckhuysen. De organisatie van het festival gaat niet actief controleren, maar de politie wil ervoor zorgen dat voetbalhooligans en personen die duidelijk tot een 'georganiseerde groep' horen wegblijven. Voetbalsupporters met een stadionverbod waren sowieso niet welkom op het dancefestival.

Tomorrowland vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli 2013 op Recreatiedomein De Schorre in Boom, een plaatsje vlakbij Antwerpen in België.

Ster advertentie
Ster advertentie