3FM nieuws

Hoe zit het met Dua Lipa's stiekeme liefde voor hiphop?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe zit het met Dua Lipa's stiekeme liefde voor hiphop?

Met twee 3FM Megahits, optredens over de hele wereld en samenwerkingen met Martin Garrix en Sean Paul kun je wel stellen dat Dua Lipa behoorlijk lekker gaat. Maar wat vind ze er zelf van? En wie zijn haar inspiraties?

Dua Lipa noemt het afgelopen jaar een absolute wervelwind. Van een bomvolle festivalzomer naar een Europese tour en samenwerken met grote namen. Absolutely mental, vindt ze zelf:

"Between Christmas and New Year I had some time to chill out. That was kinda weird!"

Debuutalbum

Het album Dua Lipa komt in juni uit. De release stond eigenlijk gepland voor februari maar, perfectionist als ze is, heeft ze de datum verplaatst. Het belooft een divers album te worden, omdat Dua Lipa als artiest ook door diverse mensen wordt beïnvloed. S!a, Pink en Destiny's Child zijn daar voorbeelden van. Maar ook 50 Cent en J.Cole. Misschien zullen er zelfs wat samenwerkingen plaatsvinden op haar album. Maar misschien ook niet, haha.

Voordat-het-album-dropt

Wat staat er nog meer op de planning? Nou, momenteel is ze druk bezig met een tour door Amerika. Die begon op 24 februari in Chicago en eindigt op 17 maart in San Francisco. Ze maakt ook nog een paar stops in Europa. En ja, ook Nederland gaat genieten van the rising star. 9 april staat Dua Lipa in TivoliVredenburg, Utrecht.

Inspiratie

Voordat het begon te rollen met haar muziek, was Dua een model. Daar heeft ze de looks ook wel voor, toch? Haar werk als model heeft positieve momenten opgeleverd, maar ook negatieve. Model zijn heeft haar leven veranderd, Dua had altijd al issues met haar lichaam. Model zijn maakte het daar eerst niet beter op, maar toch heeft ze dat kunnen omdraaien naar iets positiefs. Ze uit namelijk meningen en gevoelens hierover in haar muziek.

"Everyday i'm learning to love myself more and more."

Hip-hop?

Dua Lipa's eerste liefde muziek qua muziek was toch echt hip-hop. Toen miss Lipa elf jaar was woonde ze nog in Kosovo met haar ouders. Haar eerste concert in Kosovo was van Method Man en Redman. Say what? De lijst met hiphop concerten werd langer. Zo ging ze ook nog naar een concert van 50 Cent, Snoop Doog en ook nog Chamillionaire.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als je vijf jaar geleden tegen Dua Lipa had gezegd, dat ze geld ging verdienen met haar passie had ze je uitgelachen. Ze is dankbaar, happy as fuck en kan niet wachten om meer muziek voor haar fans te maken.

Meer Dua Lipa en 3FM?

>> Dit wist je nog niet over Dua Lipa
>> Dua Lipa komt naar Nederland!
>> Hoe Sean Paul en Dua Lipa twee werelden samenbrachtten

Ster advertentie
Ster advertentie