3FM nieuws

Lorrainville is een feit!

  1. Nieuwschevron right
  2. Lorrainville is een feit!


Het begon als een grappig en creatief spelletje, maar eindigde in een heus muzikaal project. Lorrainville brengt binnenkort zijn debuutalbum uit.

De meeste muzikanten maken eerst de liedjes en ontwerpen dan pas de albumhoes. Guido Aalbers, producer van o.a. Bertolf, Miss Montreal en vele Serious Talent bands, doet het andersom.

Hij maakte, zoals vele anderen, via de Facebookhype 'Make Your Own Album Cover' een eigen albumhoes. Hij kreeg echter zo veel positieve reacties op zijn - toen nog fictieve - band Lorrainville, dat hij besloot er een muzikaal project van te maken.

Make Your Own Album Cover

Hoe dat spel te werk gaat? Heel simpel: Je klikt een willekeurig artikel op Wikipedia aan: je bandnaam. Vervolgens klik je op Quotationspage een willekeurige quote aan: je albumtitel. Tot slot: klik de derde foto op de random Flickr-pagina aan en voilà: je albumafbeelding. Het gaat als een lopend vuurtje. Mensen posten massaal hun zelfgemaakte albumhoezen op Facebook.

>> Lees meer over het spelletje 'Make Your own Album Cover'
>> Maak ook je eigen albumhoes en plaats 'm op 3FM Facebook

En toen was daar Lorrainville

Een van deze zelfontworpen albumhoezen was die van Guido's 'band' Lorrainville. Hij besloot er een echte band van te maken. Maar wat is een band zonder muziek? Daarom roept Lorrainville songwriters en muzikanten op om hun talenten te showen. Guido kiest een aantal vaste muzikanten uit, die de ingezonden liedjes zullen opnemen voor het album, genaamd You May Never Know What Happiness Is. Inmiddels heeft Guido al meer dan 43 liedjes binnen gekregen. Waaronder liedjes van Bertolf en Anneke Giersbergen (Aqua de Annique) Eén van de muzikanten is in ieder geval Peter Slager, die je misschien wel kent als de bassist van Bløf.

Sober en melancholisch

You May Never Know What Happiness Is wordt volgens Guido een sobere, wat melancholische singer/songwriter-plaat. "Noem het Americana met als referenties het rustigere werk van Ryan Adams, Elliott Smith en misschien zelfs Ray LaMontagne," vertelt Guido. "Het project is vers en ik sta open voor ideeën en suggesties."

Doe mee!

Denk jij Lorrainville te kunnen helpen met jouw talenten? Je kunt je nog opgeven tot en met 21 januari 2011, tot 23:59 uur om precies te zijn.

>> Meer informatie over Lorrainville

Ster advertentie
Ster advertentie