3FM nieuws

Wat betekent OT in het nummer van Drake?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent OT in het nummer van Drake?

"OT, OT, there's never much love when we go, OT". We zingen het vrolijk mee, maar wat betekent OT in eigenlijk?

Je bent niet de eerste die iets meezingt - of rapt natuurlijk - waarvan 'ie later denkt: wat de fuck zeg ik eigenlijk? Wij hebben dat met "OT, OT...", dat Drake zingt in 'One Dance'. Voor het gemak hebben we de lyrics van het hele couplet hieronder gekwakt, zodat we er eventjes rustig naar kunnen kijken.

Grips on your waist
Front way, back way
You know that I don't play
Streets not safe
But I never run away
Even when I'm away
OT, OT, there's never much love when we go, OT
I pray to make it back in one piece
I pray, I pray

3FM Summerschool

In 'One Dance' zingt Drake over een vrouw, waarmee hij nog één laatste dansje wil doen voordat ze de club verlaten. Zij wil op haar beurt graag weten waar ze naartoe gaan, letterlijk en figuurlijk. Op zich spreekt de tekst voor zich, behalve dat OT, OT. Dat schreeuwt om aandacht. Wat betekent dat?

Urban Dictionary leert ons dat OT zoiets betekent als 'alright', wat in de context van het liedje dan toch een beetje gek klinkt: "Alright, alright, there's never much love when we go, alright".

Internet Slang zegt iets anders. Volgens hen is OT een afkorting voor Off Topic, waar we ook niet echt verder mee komen. Want, hoezo off topic?

Volgens een zeker iemand op Reddit staat OT voor Out of Town. Dus dan zou Drake "Out of town, out of town, there's never much love when we go, out of town" zeggen. Ehm ja, nee, dat slaat ook nergens op, toch?

Dan hebben we nog een optie. OT zou de vertaling zijn voor 'nee' in het Yorubaans, een taal die ze in West-Afrika spreken. Het feit dat Wizkid, die ook op de track te horen is, uit Nigeria (dus West-Afrika) komt, zou nog best wel eens antwoord op onze vraag kunnen geven. "No, no, there's never much love when we go, no" zijn. Hmm, zéker een optie!

Weet jij waar OT voor staat? Reageer hieronder in comments.

Ster advertentie
Ster advertentie