3FM nieuws

Vampire Weekend deelt twee nieuwe tracks

  1. Nieuwschevron right
  2. Vampire Weekend deelt twee nieuwe tracks

Vampire Weekend strooit met cadeautjes in de vorm van nieuwe tracks! Je kent '2021' en ex-3FM Megahit 'Harmony Hall' al, maar de band dropte zomaar weer twee nieuwe nummers: 'Sunflower' en 'Big Blue'. Daarnaast maakte het viertal bekend wanneer dan toch eindelijk dat langverwachte nieuwe album komt...

Op de verjaardag van drummer Chris Tomson bracht de band de tracks naar buiten en vertelde dat Father Of The Bridge op vrijdag 3 mei verschijnt! Ook onthulden ze dat 'Sunflower' een samenwerking is met Steve Lacy die je misschien wel kent van de Amerikaanse band The Internet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog meer nieuws!

Vampire weekend gooit naast de nieuwe liedjes ook een hele bak informatie de wereld in, want frontman Ezra Koening laat op zijn Instagram weten dat de videoclip voor 'Sunflower' wordt geregisseerd door niemand minder dan Jonah Hill, die op dit moment zijn regiedebuut maakt in de bioscoop met de film Mid90s.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Details details details

Op Instagram plaatste Ezra Koenig na hun langverwachte terugkeer een enorm statement waarin 'ie uitlegt hoe het zit met alle nieuwe muziek en de lange pauze tussen albums. Je kunt het hier lezen, maar we hebben de hoogtepunten ook hieronder op een rij gezet!

1. Pauze
Hij beseft dat vijf jaar een lange tijd is tussen twee albums, maar hij vindt het tegelijkertijd niet meer dan normaal. "It's a dignified pace for a band that already has three albums in stores, but everyone has their own sense of time. It didn't take longer to record, we just took more time on the front end to chill."

2. Titel
Het album heeft de initialen FOTB gekregen, dat staat voor Father Of The Bride. De werktitel was Mitsubishi Macchiato.

3. Aantal liedjes

Er komen maar liefst achttien nummers op het album te staan en het duurt bij elkaar 59 minuten. Ezra: "Het zijn veel liedjes, maar ze horen er allemaal op. Als je het niks vindt kun je er natuurlijk altijd een playlist van maken met maar twaalf liedjes!"

Meer Vampire Weekend?

Kun je nou geen genoeg krijgen van Vampire Weekend? Deze zomer staan ze op Down The Rabbit Hole! Tot die tijd houden we je zoet met deze artikelen over de band:

- Eindelijk nieuwe muziek van Vampire Weekend!

- Vampire Pakt met Harmony Hall de 3FM Megahit

3FM Now Playing

Muziek voor tijdens het lezen? Abonneer op deze lijst en krijg iedere vrijdag verse aanvoer!

Ster advertentie
Ster advertentie