3FM nieuws

Hills End van DMA's is het 3FM Album van de Week!

  1. Nieuwschevron right
  2. Hills End van DMA's is het 3FM Album van de Week!

Britpop met een vleugje Amerikaanse rockgitaar, dat is DMA's! Deze week is hun debuutalbum Hills End 3FM Album van de Week.

>> Win het album hier!

DMA’s worden vaak vergeleken met Oasis: britpop, maar dan uit Australië. Ze hebben zelfs de voormalige producer van Oasis ingevlogen voor hun debuutalbum Hills End: een album waarop DMA’s hun veelzijdigheid laat zien. In openingstrack ‘Timeless’ hoor je veel drums en een lekkere gitaarsolo, terwijl ‘Delete’ bijna singer-songwriter-achtig aandoet.

Hills End

De band vindt ’t heerlijk om door New South Wales te rijden, een provincie in Australië. Ze reden daar langs een stadje dat Hill End heette: ze schreven eerst een nummer met die titel, en daarna werd dat de titel van het album. Om het makkelijk te maken staat het nummer niet op dit album, maar komt ‘ie op de volgende.

Tracks kiezen

De jongens hadden het sowieso moeilijk met het kiezen van de nummers voor op hun album. Ze waren al een jaartje of vijf aan het schrijven, dus er lagen honderd tracks klaar. Daarvan maakten ze een shortlist van veertig nummers, en toen hielp het label weer om daar de twaalf nummers uit te kiezen die het album hebben gehaald. Maar er is dus méér dan genoeg materiaal voor nog minstens zes albums. Yay!

Luister hier het hele album:

Ster advertentie
Ster advertentie