3FM nieuws

Rapper Guru overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Guru overleden


Rapper Guru, van Gang Starr en Jazzmatazz, is na een lange strijd tegen kanker overleden, dat bevestigt collega DJ Premier.

Maandagmorgen is de 43-jarige rapgrootheid Guru overleden. De rapper heeft de lange strijd tegen kanker verloren, meldt de semi-officiële fansite van DJ Premier (Guru's partner in crime bij Gang Starr).

>> Lees het bericht op de fansite (het kan zijn dat de site down is wegens de enorme stoet aan bezoekers)

Ziekte en coma

Volgens de manager van Guru leed Guru al een lange tijd aan kanker. Al meer dan een jaar duurde deze strijd en de afgelopen tijd lag de rapper in coma. Alle chemokuren en behandelingen lijken geen effect te hebben gehad, want Guru is op maandag 19 april 2010 zijn overleden.

Guru

Guru wordt gezien als een van de meest invloedrijke rappers van de afgelopen twee decennia. Met de groepen Jazzmatazz en Gang Starr heeft hij bergen aan andere rappers beïnvloed en jazzrap min of meer uitgevonden. Daarnaast is zijn rapstijl overgenomen door vele kopieën, natuurlijk allemaal met het volste respect.

UPDATE: het is helaas waar

Via de twitter van DJ Premier is het bericht bevestigd en hij houdt fans op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zoals een afscheidsbrief van Guru.

>> Volg DJ Premier op twitter

Ster advertentie
Ster advertentie