3FM nieuws

Hersengymnastiek voor uitgerust brein

  1. Nieuwschevron right
  2. Hersengymnastiek voor uitgerust brein

Goed ontbeten? Genoeg vitamines binnen? Gerekt en gestrekt om een stijve rug te voorkomen? Maar, het belangrijkste: zijn je hersenen al wakker? Niet? Tijd voor een portie hersengymnastiek. Hersen-fitnesstrainer Edward Maitino legt uit hoe.

Een paar minuten lang een portie hersengymnastiek is geen slecht idee. En nee, dit betekent niet dat je aan de kruiswoordpuzzels moet om je hersenen te prikkelen. Juist niet. Edward Maitimo is een ‘cognitieve fitnesstrainer’ en heeft van de zogenaamde ‘hersengymnastiek’ zijn beroep gemaakt.

Wat te doen? Ga vooral naar buiten! De buitenlucht geeft je lichaam extra zuurstof en dit maakt je hersenen ook extra scherp. Door een rondje te rennen gaat je hartslag omhoog en krijgt je lichaam 20% meer zuurstof. Dit vinden ook je hersenen heerlijk.

En niet alleen je hersenen worden blij van wat extra gymnastiek. Door even te sporten haal je de spanning uit je lichaam waardoor je heel wat ontspannener bij je examen zit. En als je er een goede gewoonte van maakt, kun je nog meer profiteren. Door regelmatig te sporten maak je extra hersencellen aan. En dat kan nooit kwaad tijdens de examens!

Ster advertentie
Ster advertentie