3FM nieuws

3voor12: Wie was die band die gisteravond zo goed klonk? Het was Braids!

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Wie was die band die gisteravond zo goed klonk? Het was Braids!

Zelden kreeg Roosmarijn zoveel enthousiaste appjes binnen over een velen nog onbekende band: dit klonk goed! Maar sorry, wie waren dit?

Artrockband Braids kennen we van het fraaie album Deep In The Iris dat de band eerder dit jaar uitbracht: wat minder moeilijk en experimenteel dan voorheen, maar tekstueel bij vlagen heftig. 3 december zijn ze weer in Nederland te bewonderen (OT301, Amsterdam) en gisteravond kwamen ze langs bij Roosmarijn. Lekker wegdromen dus. Kijk nu het optreden en het interview terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jebroer laat zijn softe kant zien

Ook in 3voor12 Radio donderdagavond: rapper Jebroer, uit het Nouveau Riche-kamp. Hij had hits met Yellow Claw als 'Nooit Meer Slapen' en 'Miljoenen' met Dirtcaps en je kent hem van 'Banaan' met Stepherd, Skinto en Jayh. Maar op deze nieuwe single laat hij zich van zijn softe klant horen. Gisteren mocht hij erover vertellen in het Niet Te Missen-uur, natuurlijk nu te beluisteren als podcast. Met verder nieuwe muziek van o.a. Bombaym Wolf Alice, Coldplay en een splinternieuwe Feiertag. Mis het niet!

De Sluwe Vos zet de boel op stelten

Deze wilden we je ook niet onthouden: Deventer housebaas De Sluwe Vos was woensdag in de studio. Het was een feestelijke avond, Roosmarijn won immers de Zilveren Radioster. De verkiezing vond dit jaar niet in Hilversum maar in Amsterdam plaats, en dus was het een kwestie van piepende bandjes naar de studio. Met veel dank aan Domien, die een groot deel van 3voor12 Radio presenteerde. Maar gelukkig waren we wel op tijd voor De Sluwe Vos, die langskwam vanwege de start van zijn Kontra Live-tour. Dan speelt hij zijn eigen album met band (en o.a. Sticks!), nu stond hij als dj vertrouwd achter de decks om de party het laatste uur echt aan te krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie