3FM nieuws

Kijk terug: 3Doc Lorde

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk terug: 3Doc Lorde

De VPRO zond op 6 december op NPO 3 een documentaire uit over de Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde.

De net achttienjarige Nieuw-Zeelandse artieste Ella Marija Lani Yelich-O'Connor alias Lorde heeft al twee Grammys in de kast staan en scoorde een gigantische wereldhit met 'Royals'. VPRO maakte een tv-special over deze bijzondere zangeres. De docu werd op zaterdag 6 december rond 21.30 uur uitgezonden op NPO 3.

Roosmarijn belde met programma maker

Roosmarijn belde dinsdag 21 oktober met maker Mirla Klijn in Nieuw-Zeeland over haar tv-special over Lorde:

"Muziek van de toekomst"

David Bowie noemde haar muziek 'de muziek van de toekomst', al op haar dertiende werd ze getekend door Universal en onlangs nog werd ze gepersifleerd in South Park. De muziek van Lorde is immens populair bij tieners over de hele wereld, maar ze is niet zomaar het volgende tienersterretje. In artistiek opzicht reikt het werk van Lorde veel verder.

Wat drijft Lorde?

Maar wat drijft deze ongebruikelijke, inspirerende zangeres, die op haar blog net zo graag afbeeldingen van klassieke Italiaanse kunst plaatst als selfies met bekende artiesten? De VPRO deed een uitgebreid interview met Lorde zelf voorafgaand aan haar concert in TivoliVredenburg. Ook sprak de VPRO met betrokkenen van Lorde in Auckland, Nieuw-Zeeland. Ten slotte zie je beelden van haar show in Utrecht, die VPRO 3voor12 registreerde.

>> Bekijk hier de 3Doc over Lorde

Bron: 3voor12

Ster advertentie
Ster advertentie