3FM nieuws

Muziek Marvin Gaye lustopwekkend in slaapkamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek Marvin Gaye lustopwekkend in slaapkamer

Wil je een romantische avond met een sensuele afloop? Neem de zwoele stem van Marvin Gaye mee naar bed!

Mannen, neem vanaf nu je vrouw én Marvin Gaye mee naar bed! Liedjes van de legendarische zanger zorgen namelijk voor een goede 'vibe' in de slaapkamer. Dat blijkt uit een onderzoek dat muziekdienst Spotify liet uitvoeren.

'Sexual Healing' in de slaapkamer

De Universiteit van Londen voerde het onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat 'Sexual Healing' van Marvin Gaye, hoe toepasselijk, het meest opwindende liedje is. Ook de nummer twee, 'Let's Get It On', staat op de naam van Marvin. Meer dan veertig procent van de respondenten gaf zelfs aan dat ze muziek luisteren tijdens de seks opwindender vinden dan de aanraking van hun partner.

Dirty Dancing in bed

De soundtrack van de romantische speelfilm Dirty Dancing schijnt ook voor opwinding in de slaapkamer te zorgen. Volgens dr. Daniel Müllensiefen, die het onderzoek uitvoerde, is het niet verwonderlijk dat mensen een nummertje opzetten in de slaapkamer. "Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat muziek hetzelfde genot in de hersenen opwekt als die van abstracte voldoeningen, zoals eten, drugs of zelfs seks," vertelt hij.

Marvin Gaye is Dr. Love

Volgens het onderzoek beschikken goede lovesongs over dezelfde kwaliteiten. Met "een groot dynamisch bereik, een hoge rauwe stem en weinig vocale trillingen" ben je zeker zijn van een 'happy ending-hit'. Mavin Gaye beschikt met zijn zwoele stem over al deze kwaliteiten. Wat is jouw favoriete liedje in bed?

Marvin Gaye - 'Sexual Healing'

Ster advertentie
Ster advertentie