3FM nieuws

5 highlights van het Frank <3 Giel Festival

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 highlights van het Frank <3 Giel Festival

Frank en Giel daalden op 29 oktober met hun gevolg neer in poppodium 013, en dat heeft Tilburg gemerkt! Redacteur Ellen nam een kijkje op het festival van de liefde.

De aftermovie ♥

Door: Ellen Hensbergen

De bezoekers van het Frank <3 Giel Festival vielen met hun neus in de boter. En in het hooi. En hier en daar in lichtgevende verf. Er gebeurde zo veel op dit feelgoodfeest dat ik the day after even alles op een rijtje moet zetten. Dus bij deze: de vijf highlights van het Frank <3 Giel Festival!

1. De bijzondere wezens

Ik nam de toeristische route naar 013 (lees: ik raakte verdwaald), en kwam pas iets over zessen aan bij het poppodium. Maar gelukkig was de stress van het haasten in één klap weg, want Frank en Giel hadden alpaca's geregeld. Cute! De vijf beesten stonden, gemoedelijk hooi kauwend, bij de entree om festivalbezoekers te verwelkomen. Giel glipte nog snel even het hok in voor een selfie.

Er is een nieuwe standaard gezet op het gebied van festival-essentials: de zeemeermin. Hoe hebben we ooit zonder gekund? De artiesten van het Frank <3 Giel Festival speelden onder haar toeziend oog, en verder blies ze vooral heel veel kusjes vanuit haar champagneglas.

De festivalgangers hadden in ieder geval een mooie avond met elkaar:

"Het is tof hier, vanavond. Leuke sfeer! Heel gemoedelijk, chill. Liefdevol! Ja, da's het goede woord. Liefdevol!"
- Tim

"Het is het helemaal fantastisch. Best bijzonder, er hangt hier een beetje een huiselijke sfeer. Gemoedelijk. Lekker knus!"
- Annika & Kim

2. De creatieve outfits

Denk je aan Frank, dan denk je aan liefde. Dan is er natuurlijk maar één ding wat je kunt dragen op een avond als deze... Het fameuze hartjespak. Giel vulde het geheel prachtig aan met een roze outfit, en samen zagen ze er de hele avond beeldig uit. Een jarige luisteraar werd ook helemaal in style verrast door een speciale verjaardags-serenade van de Dance Fanfare!

Ook Lucas Hamming shared some love tijdens zijn set.

Een clubje festivalgangers had flink zijn best gedaan op de outfits. Naast de glow-in-the-dark armbandjes en facepaint zag ik ook twee dames in onesies rondschuifelen in de hal. Even verhaal halen.

"We hoorden over het festival op de radio, en het leek ons ongelofelijk leuk om te gaan omdat het twee best wel prettig gestoorde DJ's zijn. Dat zij dan samen een festival maken... Dat kan alleen maar leuk zijn. En een prettig gestoorde outfit past daar dan wel goed bij, toch!"
- Linde en Janneke

3. Bandjes. Heel veel bandjes.

Ik heb me geen moment verveeld tijdens het festival. Eerst warmde Thijs Boontjes het publiek op (met support van de zeemeermin), en na een spectaculaire opening werd het podium non-stop gevuld door een flinke lijst aan artiesten.

Zin in fijne eighties-knallers? The Dirty Daddies got it covered! Daarna konden we een halfuur genieten van Lucas Hamming, die op zijn beurt weer opgevolgd werd door een DJ-set van onze eigen Domien Verschuuren.

"We hebben het heel erg naar ons zin! Roy <3 Ger Festival! We komen hier al twintig jaar, en dit is ook weer leuk om mee te maken. Lucas Hamming vonden we goed, en Jett Rebel is natuurlijk gewoon de Elvis van onze tijd."
- Roy en Ger

Ook The Indien, Sue The Night, de Dance Fanfare (een fanfare-versie van Gigi D'Agostino's 'The Riddle'? YES PLEASE! ) rapper Sef, schlager-meister Dieter Koblenz en Jett Rebel brachten een bezoekje aan het Frank <3 Giel Festival. Een kleine sfeerimpressie van onze hosts:

4. Good food en trippy toiletten

Ook de aanwezige faciliteiten kregen een totale make-over. 013 snel doorkruisen was er niet bij. Eerst moest ik mezelf niet laten verleiden door de heerlijke geuren die bij de eettentjes vandaan kwamen. Toen moest ik vrouwen ontwijken die me suikerspinnen en popcorn aanboden, en me wilden ondertekenen met lichtgevende hartjes. Tot slot moest er natuurlijk nog door een roze bril gekeken worden, in de trippy toiletzone. It's all about love!

De liefde van de festivalbezoeker gaat door de maag, dus Frank en Giel zorgden ervoor dat ook de horeca tiptop in orde was. Suikerspinnen! Hotdogs! Loempia's! Frozen Yoghurt! Soep! Ik kon bijna niet kiezen. Uiteindelijk toch bezweken voor de froyo, inclusief mooie oranje lolly. Mjum.

5. De festivalcamping

De 25 gelukkige winnaars van een Golden Ticket kregen niet alleen een VIP-behandeling tijdens de avond, maar mochten ook overnachten op de camping. En die was behoorlijk luxe! De VIP-crew beschikte over privétoiletten (Dixie-plees versierd met stickers en slingers) en mocht de nacht doorbrengen in een superdeluxe tent. Frank en Giel zelf zagen de nacht enthousiast tegemoet.

Giel is gewend aan absurd vroeg opstaan, maar Frank klinkt 's ochtends vroeg toch nét even iets minder happy...

Thank god for Jett Rebel! Hij stond 's ochtends weer fris en fruitig klaar om op een geïmproviseerde Speelplaats wat nummers te zingen voor de lucky few. Heerlijk wakker worden! Geniet hier van 'Baby':

En met dit prachtige optreden kwam de eerste editie van het Frank <3 Giel Festival tot een einde. Uw razende reporter heeft genoten van een heerlijk maf, vrolijk en liefdevol festival. See you next year?

Ster advertentie
Ster advertentie